fbpx

Az EPAL bevezeti a minőségellenőrzött CP raklapokat

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 29.

EPAL –a világszerte legnagyobb raklap minőségbiztosítási egyesület – megkezdi az EPAL CP minősített raklapok piacra dobását. Gyártói és javítói engedélyek, minőségbiztosított EPAL CP raklapokra már kérhetők az EPAL-tól.


Martin Leibrandt ügyvezető, EPAL

Az Európai Raklap Szövetség (EPAL) bevezeti a minőségbiztosított EPAL CP raklapokat, amik kiváló megoldást jelentenek a vegyipari szereplők számára. A minőségbiztosított EPAL CP raklapok bevezetésével tovább bővül az EPAL raklapok palettája. A CP raklapok minőségbiztosítására az EPAL korábbi termékeinek minősítésére kidolgozott, elismert és bevált szabványosítási rendszerét és független minősítőrendszerét alkalmazza, így minősített rakodólapokat kínál a vegyipari cégek és a vegyipari logisztikai lánc résztvevői számára. A korábbi években az árverseny és a független minőségbiztosítás hiánya gyakran azt eredményezte, hogy a vegyiparban használt raklapok nem feleltek meg a vegyipari termékek biztonságos szállítási követelményeinek. A vegyipari szereplők gyakran fordultak az EPAL-hoz azzal a kéréssel, hogy vezessék be a piacra az EPAL CP minősített raklapokat.

2018. január 1-jétől elindul az EPAL CP minősített raklapok gyártása az EPAL Technikai Szabványrendszerének megfelelően. Továbbá minden EPAL CP raklap az ISPM 15 szabványnak is megfelelően kerül gyártásra, és így nemzetközi szállításra is alkalmasak.

Európai Raklap Szövetség

EPAL Az Európai Raklap Szövetség e.V. (EPAL) több mint 450 millió EPAL Euro raklappal és 20 millió gitterboxszal biztosítja a logisztikai világban az áruk gyors átáramlását, a világ legnagyobb nyitott cserepiacán. A szövetséget 1991-ben alapították az EPAL rakodólapok engedélyezett gyártóinak és javítóinak ernyőszervezeteként. Az EPAL megalakulása óta világszerte felel az EPAL rakodólapok állandó minőségéért. Az EPAL raklapokat fenntarthatóan termesztett, CO2-semleges fából készítik, javíthatók és újrahasznosíthatók, és mivel világszerte rendelkezésre állnak, így csökkentik a szállítási távolságokat. Regisztrált egyesületként az EPAL nem folytat kereskedelmi tevékenységet. Több mint harminc országban képviseli tizennégy nemzeti bizottság, amelyek elkötelezték magukat az EPAL célkitűzések megvalósításában.

A piaci szereplők hamarosan világszerte találkozhatnak az új EPAL CP minősített raklapokkal, hiszen ez a típusú raklap is gyárható és javítható az EPAL engedéllyel rendelkező partnercégek által.

„Örülök, hogy az EPAL képes kielégíteni a felhasználói igényeket és a meglévő termékek mellett létrehozni egy fantasztikus új terméket. A jövőben a minősített EPAL CP raklapok használata csak azon múlik, hogy a felhasználók szükségét érzik-e a minőségellenőrzött, megbízható és fenntartható raklapoknak a vegyiparban is” – nyilatkozta Martin Leibrandt, az EPAL ügyvezetője.

Maradt még kérdése? European Pallet Association – EPAL e.V.  Magyarországi Képviselet Eva Johnson, Tel.: +36 30 339 6971, E-mail: [email protected], http://www.epal-raklap.hu