fbpx

Íme, a biztonság a kritikus pillanatokra

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 30.

Aktív segítség a gépkezelőnek a targoncabalesetek elkerülése érdekében

Az árumozgatás egy sokórás műszakban komolyan igénybe veszi a gépkezelő koncentrációs képességét, figyelem-teherbírását. A személyi sérüléssel és/vagy anyagi károkkal járó balesetek elkerülése érdekében ma már nélkülözhetetlenek a korszerű és hatékony digitális berendezések – a SIS 1.0 drámaian csökkenti a manőverezés közben bekövetkező váratlan események lehetőségét.

A Cypag mint gyártócég SIS néven olyan aktív tolatássegítő, manőverező-rendszert fejlesztett ki, amely targoncákra, munkagépekre szerelten csökkenti az ütközések veszélyét tolatás közben. A rendszernek része a szabadalmaztatott CySens ultrahangos érzékelő, amely azonnali és megbízható módon jelez bármilyen tárgyat maximum 4 méteres távolságban, majd ezt a beérkező jelet továbbítja az úgynevezett Mini Mind fejlett kijelzőnek, amely könnyen felszerelhető a vezetőfülkében. A rendszer audio-vizuális figyelmeztető jelzést küld a gépkezelőnek, amikor közeledő tárgyat, személyt érzékel, továbbá automatikusan lelassítja vagy megállítja a járművet, illetve megakadályozza annak  elindulását.

A SIS Mini és SIS Syncro rendszerek lehetőséget adnak a gépkezelőnek arra, hogy a jármű automatikusan lassítson, és meggátolja annak elindulását a két kritikus szituációban: hátramenetben és teheremelés közben. A fejlesztés azért is egyedülálló, túl azon, hogy jelentősen növeli a biztonságot, a piacon található más passzív tolatórendszerekkel ellentétben képes beavatkozni a jármű menetvezérlésébe.

A rendszer fő erényei továbbá, hogy a szenzor érzékelési tartománya, az adott munkaterület és a vevő igényeinek megfelelően szoftveresen programozható, minden igényt kielégítve.

A kiváló ár-érték aránnyal forgalmazott SIS-rendszer továbbá konfigurálható, megbízható és magas szintű minőséget képvisel; masszív kialakítása mellett egyszerű a felépítése.