Áprilistól jön az új Toyota Corolla

A korábbi típust TOYOTA COROLLA CLASSIC néven forgalmazzák

A hosszú évek óta rendre a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla generációváltás előtt áll, a hazai márkakereskedésekbe várhatóan áprilistól érkező új generáció egyszerre váltja majd a mostani, csak szedán változatban elérhető Corollát és az ötajtós és kombi változatban elérhető Aurist. Éppen ezért a hazánkban is rendkívül népszerű mostani modellváltozat a jövőben Toyota Corolla Classic néven kerül forgalomba, és várhatóan az idei év első negyedévének egyik legjobb vétele lehet.

A legendás megbízhatóságáról ismert Toyota Corolla nem csupán minden idők legnagyobb darabszámban eladott autója (1966-óta több, mint 45 millió darab talált belőle gazdára), de hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának is bizonyul (rendre 1 millió darab fölötti értékesítéssel). Az alig több, mint 2 éve megújuláson átesett jelenlegi generációt idén tavasszal követi a legújabb generáció, amely egyszerre lesz a mostani Corolla és Auris utódja.

Az áprilisban érkező új Corolla környezetbarát hibrid elektromos hajtással is elérhető lesz (ráadásul a világon elsőként rögtön két eltérő teljesítményű hibrid hajtást kínálnak majd hozzá) ami várhatóan hamar a vállalati flották kedvencévé teszi majd.

100 darab Toyota Corolla Classic jön Magyarországra

A mostani generáció népszerűségére való tekintettel ugyanakkor a Toyota úgy döntött, hogy limitált darabszámban (Magyarországra mindössze 100 darab jut majd, miközben tavaly több mint 1200 darab talált gazdára idehaza) Toyota Corolla Classic néven továbbra is kínálatában tartja azt. A kipróbált modell ráadásul kiemelkedő ár-érték arányt kínál majd, miközben, tekintettel arra, hogy a limitált allokációt várhatóan még az új modell érkezése előtt elkapkodják, a téli időjárási viszonyok figyelembevételével mindegyikhez ajándék alumínium keréktárcsára szerelt téli kerék szettet is ad majd a gyártó.

 

 

Toyota