fbpx

Stresszesebbé, ugyanakkor elégedettebbé tesz a robotizáció?

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 23.

Mivel a mesterséges intelligencia rendkívül sok területen, különböző módokon alkalmazható, nem egyszerű megjósolni, hogy a dolgozók közérzetére milyen hatással lesznek a változások.

A robotizáció közérzetre gyakorolt hatását vizsgálta 10 000 emberen végzett felmérésében a Japán Természettudományos és Műszaki Ügynökség (Japan Science and Technology Agency) két társadalmi hatásokkal foglalkozó osztálya (Research Institute of Science and Technology for Society (RISTEX), számolt be erről a Qubit.

A japán kutatás szerint a robotizáció pozitív hatásának tekinthető, hogy minél több a mesterséges intelligenciából származó újítás egy munkahelyen, annál nagyobb a dolgozók munkával való elégedettsége, olvasható a Gyártás Trend oldalán. Negatív hatásként pedig a munka által okozott stressz növekedése volt kimutatható.

A szakértők ezt azzal magyarázták, hogy a mesterséges intelligencia kiszorítja az embereket az unalmas, ismétlődő feladatok területéről, ezért a humán dolgozó több, csak ember által elvégezhető, összetett problémamegoldást igénylő feladatot kap. Ezek az összetettebb feladatok a stressz növekedését okozzák, ugyanakkor, ha a munkások elvégzik a bonyolult feladatot, szignifikánsan elégedettebbek lesznek az eredményeikkel, mint korábban.

A kutatók megvizsgálták, hogy a fent említett erőforrások hogyan hatnak a dolgozók mentális egészségére, és azt találták, hogy a következő tényezők mind pozitív hatással vannak a dolgozókra: egyéni szabadság növelése, a határidő nélküli feladatok visszaszorítása, a nem túl hosszú munkaórák, a vezetők és beosztottak közötti kommunikáció mennyisége, valamint a vezetők teljesítménye.