Bezárás

Magyarország egyik legnagyobb logisztikai beruházása

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 23.

A jelenleg 14 közép- és kelet-európai országban működő ruházati és háztartási cikkeket forgalmazó PEPCO jelentősen bővíti magyarországi tevékenységét.


Forrás: www.logisztika.com

A PEPCO Közép-Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő non-food termékeket forgalmazó diszkontáruháza, ami egy disztribúciós központ építését kezdi Gyálon. Az új létesítmény 140 magyarországi, valamint több mint 500 csehországi, szlovákiai, romániai és bulgáriai PEPCO üzletet szolgál majd ki, adta hírül a diszkontáruház.

A 100 000 négyzetméteres épület olyan technológiákkal lesz felszerelt, mint az ikertálcás szortírozó, a hangvezérelt árumozgatási és kiszedési rendszer vagy a vezető nélküli raklapemelők (AGV). 2020 tavaszától 400 új munkahely jön létre, amelyet a rá következő két évben több mint 1000 főre bővítenek. A toborzási folyamat már idén áprilisban elkezdődik.

Ez lesz a PEPCO egyik legnagyobb projektje, sőt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi logisztikai beruházása is, aminek teljes költsége 85 millió euró. Az építési folyamat különböző szakaszaiban körülbelül 500 ember vesz részt. A tervek szerint a munkálatok 2019. áprilisában kezdődnek, az átadás pedig 2020 tavaszán várható.