fbpx

Tovább terjeszkedik a logisztikai raktárfejlesztő

Írta: Sajtóközlemény - 2024 április 13.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor, és március végén megtörtént az alapkőletétel.

Az édentől keletre terjeszkedik a WLP

A belga tőke jelenléte ma a nyolcadik legerősebb a magyar piacon. A befektetői csoport Ebesen nem egy előre megrendelt üzemegységet épít a megbízói által kijelölt területen, hanem saját költségeire – üzleti oldalról – valósítja meg a beruházást. „A WLP képviseli az első olyan külföldi tőkét, amelyik kilép a biztonságot jelentő budapesti körzetből” – emelte ki Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere.

A WLP legújabb projektje Ebes határában épül, több mint 122 000 m2-es telken. A kedvező elhelyezkedésű területen közel 55 000 m2 alapterületű raktárat építenek fel a kivitelezők. A debreceni repülőtér mindössze 20 percre található, ezért a csarnok ideális bázisként szolgál mind a légi, mind a vasúti, mind pedig a közúti teherszállításban gondolkodóknak. Mivel a BMW-t kiszolgáló cégek megjelenése várható Debrecenben, ezért kitűnően kapcsolódhat a térség igényeihez ez a projekt.

logisztikai raktár
Kép forrása: WLP

A zöld és lakosságbarát logisztikai park

A beruházó a tervezéskor figyelembe vette a lakóterületektől való megfelelő távolságot. Ez biztosítja, hogy ne jelentsen környezeti terhelést a logisztikai park a védendő lakóövezetre, ezért a zajterhelés határérték alatt marad. A telep teljes területén környezetvédelmi és esztétikai szempontok figyelembevételével, valós árnyékolást adó, megfelelő lombkorona lefedettséget biztosító fásítás valósul meg – olvasható a PResston PR közleményében.

A fejlesztői csoport alapfilozófiája részeként, a logisztikai központ tervezésénél és kivitelezésénél kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem. A nagy belmagasságú, vasbetonvázas épület összesen négy önálló bérleményből áll, melyek raktározási célú és irodaterületeket is tartalmaznak. A bérleményben a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítottságú belső kialakítással várják a bérlőket.

A beruházás alapkőletételére ünnepélyes keretek között került sor.

Összeállította: Csomor Zsolt