Különdíjban részesült a Logi-Kocsi

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 20.

Az Ipar Napjai 4.0 kiállításon formabontó összeállításban, mozgó tárgyalóként bemutatkozó Logi-Kocsi a zalaegerszegi Logi-Kom Kft. fejlesztése. A teljes nyomkövetésű, vonatos anyagmozgató rendszer számos innovatív elemet tartalmaz, de az ergonómia és a munkavédelem területén is hozott újdonságot.

A Logi-Kom Kft. által fejlesztett Logi-Kocsi olyan teljes nyomkövetésű innovatív anyagmozgató rendszer, ami specialitása, hogy úgy köti össze a szokványos E-keretes vontatmányokat, hogy azok teljes nyomkövetést valósítanak meg (a vontatmány ugyanazon az íven fordul, mint a vontató). Mindezt kizárólag mechanikai megoldásokkal éri el: olcsón előállítható, s kevés karbantartást igénylő, robusztus eszközt kínál.

A megoldás hatékonyabbá teszi a belső anyagmozgatást, mivel egyszerre 6 euro- vagy ipari raklapos, kocsinként akár 1 tonna terhet szállító vontatmány alakítható ki. A Logi-Kocsi igen szűk helyen, mindössze 2 m széles folyosókon is közlekedtethető. Kialakításakor a munkavédelmi szempontok is prioritást élveztek, de számos további, a biztonságot és az egyedi anyagmozgatási igényeket támogató kiegészítő rendelhető hozzá. Fenntartása olcsó, és bármely, a piacon létező vontatótípussal összeköthető, akár vezető nélküli üzemmódban is használható.

Simon Géza Zoltán, a terméket fejlesztő Logi-Kom Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki Mach-Tech Ipar Napjai 2019 különdíjáért: úgy gondolja, hogy ezáltal az elmúlt évek fejlesztései nem voltak eredménytelenek. A Logi-Kom Kft. standján a látogatók megtekinthettek egy 3 kocsiból álló Logi-Kocsi vonatot is. A szerelvény 3 kocsiból állt, amelyekre 1-1 barokk karosszéket és egy asztalt rögzítettek, így az érdeklődők akár a vonaton utazva is lebonyolíthatták üzleti megbeszéléseiket. A jó hangulatú utazáson az utasok személyesen is megtapasztalhatták, hogy a szerelvény zökkenőmentesen, kilengés nélkül, stabilan közlekedik. A haladás és a fordulás kevés helyet igényel, amely tulajdonságok fontosak a raktári anyagmozgatás esetén, hiszen így a gyártásnak több értékteremtő terület jut.