fbpx

A világ élvonalába tör a targoncaóriás

Írta: Kohout Zoltán - 2019 május 19.

Hazánkban a negyedszázados szakmai múlttal bíró ajkai Targonca Trade Kft. forgalmazza a világ egyik legnagyobb gyártójának termékeit.

Bár a kínai Helit szűk 60 éve alapították, a rendkívül erőteljes tempóban növekvő gyáróriás célja a világ első 5 iparijármű-gyártóinak sorába nőni.

Kínai mércével is sikersztori

Kínában az 1958-ban alapított, tavaly pedig a legnagyobb ottani targoncagyártónak elismert Heli jelenleg a világ 7. legnagyobb gyártója. A 8 ezer főt foglalkoztató, 1700 féle terméket előállító konszern európai és amerikai hálózatot épített, ügynökségei 80 országban és régióban működnek, termékeit 140 országban és régióban értékesítik, miután azok 60%-a kivitelre készül. a világon. Európa és az Egyesült Államok felé irányul a vállalat exportjának mintegy 60%-a. A regisztrált munkavállalók száma pedig több mint 8000 fő. Termékei közt a gyalogkíséretű és tolóoszlopos targoncák, traktorok, palettaszállítók és azok alkatrészei, kiegészítői is megtalálhatók, de a vállalat elismertségét nagyban az is erősíti, hogy a Heli nagy hangsúlyt fektet az emberi erőforrásokra, az üzleti becsületességre és a szolgáltatásminőségre, az innovációra.

Jövőemelő

– A munkavállalókkal, az ügyfelekkel, a részvényesekkel, a beszállítókkal együtt azon dolgozunk, hogy nyugodtabb, hatékonyabb, környezetbarátabb anyagmozgatási eszközöket hozzunk létre, folyamatosan javítsuk az emberi élet és munka minőségét. A harmadik elkötelezettségünk az, hogy egyesítsük az összes erőt, hogy együtt kényszerítsük a nemzeti márkákat, hogy egyre nagyobbak és erősebbek legyenek, hogy a lehető leghamarabb gyorsan növekedjen az ipari járművek első csoportjának nemzetközi területén – áll a vállalat stratégiájának összefoglalójában, amelynek célkitűzését a szlogenjük is jól fémjelzi: „Felemelni a Jövőt!”.

Néhány dátum a HELI sikertörténetéből:1958 A Heli alapításának éve.

  • 1985 Az első elektromos targonca fejlesztése.
  • 1995 A Nemzetközi Technológia Centrum díj kitüntetettje.
  • 2000 Csúcsfontosságú cég megjelölés.
  • 2013 HELI az első kínai minőségi díj.
  • 2017 Több mint 120 ezer eladott targonca.

Negyedszázados növekedés

E célkitűzést szolgálja a maga eszközeivel az Ajkán 25 éve működő Targonca Trade 2000 Kft. – A cégünk által forgalmazott Heli-targoncák magas minőséget képviselnek, a megbízható alkatrész- és szervizellátás, ami nálunk is önmagunkkal szemben támasztott követelmény – fejtette ki lapunknak korábban üzletpolitikájuk elkötelezettségét a cég ügyvezetője, Ifj. Molnár István. A Targonca Trade 2000 az elmúlt negyedszázadban 200 partnerrel áll kapcsolatban, és csak a közelmúltban csaknem 1500 anyagmozgatógépet forgalmazott az ajkai ipari övezetben, ugyanakkor az országos hálózat kiszolgálása minőségének érdekében irodát és telephelyet nyitott Budapesten és Szegeden, miközben 30 képzett munkatárs és 20 szerviz autó szolgálja ki az ügyfelek igényeit.