fbpx

Három új DAF XF járművet szerzett be a Tóth és Torgyik Trans Kft.

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 július 19.

Megalapítása óta, azaz harminc éve szinte csak DAF tehergépkocsikkal dolgozik Tóth László vállalkozása. A térfogatáruk nemzetközi fuvarozására szakosodott Tóth és Torgyik Trans Kft. az elmúlt hónapokban egy új XF 480 Super Space Cab mega nyerges vontatót és két XF 430 Super Space Cab 4×2-es, fülkealvázas tehergépkocsit állított munkába.

Spanyolországtól Skandináviáig járják Nyugat-Európa útjait a Tóth és Torgyik Trans Kft. járművei, amelyek jellemzően kis tömegű, de nagy térfogatú árukat, például szigetelőanyagokat szállítanak. A flottában jelenleg nyolc pótkocsis, 120 köbméter raktérfogatú szerelvény és két nyerges mega szerelvény üzemel. A fülkealvázas tehergépkocsik közül négy DAF LF 250 típusú, négy pedig DAF XF típusú, ebből a három legfiatalabb már kéttengelyes és 430 lóerős. A két nyerges vontató XF 480 típusú.

Harminc éve kijárt úton

A kezdetektől fogva kitartunk a DAF márka mellett. Néha ugyan más gyártmányú jármű is bekerült a flottába, de maradtunk a DAF-nál. Egyrészt elégedettek vagyunk a holland gyártó termékeinek megbízhatóságával és gazdaságos üzemelésével, másrészt gyors, illetve rugalmas kiszolgálásban részesülünk a DAF márkaszervizében. Ezenkívül nagyon jó, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolataink alakultak ki a DAF márkánál. Gépkocsivezetőink szintén élvezik a kiváló szervizkiszolgálás előnyeit, és persze szeretik az XF kényelmes, tágas, sofőrbarát Super Space Cab fülkéjét – mondta Tóth László, a Tóth és Torgyik Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Feladatra optimalizált szerelvények

Új XF fülkealvázas teherautóinkhoz a 430 lóerős motort választottuk, ugyanis jellemzően kis rakománytömeggel közlekednek a járműveink. Az utóbbi időben már csak háromtengelyes szerelvényeket állítunk munkába a kedvezőbb úthasználati díjak érdekében, ezek hasznos teherbírása 16 tonna. Így ezek az új XF fülkealvázas teherautóink is kéttengelyesek, és egytengelyes pótkocsit húznak. Ha ismét esedékes lesz járműbeszerzés, ugyanilyen XF 430 4×2-es tehergépkocsikat tervezünk rendelni – tette hozzá Tóth László.