fbpx

Mit szólnál egy PET-palackokból készült pufidzsekihez és ruhához?

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 15.

Az örök kedvenc kockás kosztümtől a túlméretezett kötötteken át az élénk színű stílusokig: megérkezett a H&M üzleteibe a szezonális Conscious Collection. A kollekció minden stílusa legalább 50%-ban PET-palackokból nyert újrahasznosított poliészterből, biopamutból, újrahasznosított gyapjúból vagy Tencel® lyocellből készült – adta közzé a hírt a H&M Fashion News.


Fotók:H&M

Fenntarthatóbb anyagokat tartalmazó ruhákat a H&M üzleteiben minden részlegben találhatsz egész évben – keresd a zöld Conscious címkéinket!

Mitől lehet egy ruha Conscious?

A zöld címkéhez egy terméknek legalább 50%-ban fenntartható anyagokból kell készülnie, például biopamutból vagy újrahasznosított poliészterből – de számos ruha esetében az arány még jobb. Az egyetlen kivétel az újrahasznosított pamut, melyet a minőségi korlátozások miatt csak 20%-ban tartalmazhat egy termék. Ugyanakkor már dolgoznak azokon az innovációkon, amelyek mihamarabb lehetővé teszik a nagyobb arányú felhasználást. Az anyagok kiértékeléséhez harmadik felektől származó adatokat és külső tanúsításokat használnak fel.

A H&M-nél nagyszerű divatot szeretnének alkotni a legjobb áron és fenntartható módon. Minden termékük készítésekor odafigyelnek az azokat készítő emberekre és a környezetünkre.