fbpx

Túl az egymillión!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 március 15.

A világ egyik legnépszerűbb autómárkája, a Tesla legyártotta az egymilliomodik villanyautóját. A hírt Elon Musk jelentette be, miután a Tesla részvényeinek árfolyama egy nap leforgása alatt 13 százalékot gyengült.

A Teslának megvan a 1 millió legyártott autó: a bejelentés megtette a hatását, hiszen a tőzsdei zárást követően a Tesla részvényei 10 százalékot erősödtek. Ha az ember belegondol, milyen „fiatal” a Tesla, mint autógyártó cég, akkor döbbenetesnek hat ez a szám (legalábbis a nagy múltú márkákhoz képest). Ezt a sikert jószerével 3 modellnek köszönheti, ezek persze a Model S, 3 és X, olvasható a Tesla honlapján. Ennek ellenére ne feledkezzünk meg a legújabb jövevényről sem, amitől igazán szexi lesz a Tesla modellpalettája, ez a Model Y.

A Tesla az első autógyártó, ami ekkora volumenben gyártott elektromos autókat. A rekord mellett az első negyedéves termelés is igen jól fog sikerülni. A tavaly októberi adatok alapján a Tesla a kínai BYD Auto nevű gyártót is lenyomja, ami nem kis teljesítmény, ha azt nézzük, hogy már több mint 1,4 milliárdan élnek Kínában.

Képek forrása: TESLA