fbpx

Lélegeztetőgépeket is gyárt a Tesla

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 09.

Habár a Tesla sajátfejlesztésű lélegeztetőgépének sorozatgyártása még messze van, a Medtronic orvostechnikai eszközgyártó termékei már egy Tesla gyárban készülnek. Az első berendezéseket már át is adták.

A berendezés átadása mindössze egy héttel azután történt, hogy a Medtronic vezérigazgatója, Omar Ishrak megerősítette, hogy a Tesla a társaság az egyik új partnere a lélegeztetőgép-gyártás felgyorsítása érdekében.

Elon Musk a Twitteren vitatta meg a Tesla azon javaslatának legújabb fejleményeit, hogy lélegeztetőgépek ezreit adományozzák a COVID-19 ellen folytatott küzdelem segítésére. A lélegeztetőgépek alapvető fontosságú orvosi berendezések a koronavírus által fertőzött, súlyos állapotú betegek kezelésében.

Musk tudatos erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a rászoruló területeken biztosítsa a megfelelő orvosi eszközöket, olvasható az e-cars.hu oldalán. Március 23-án több mint 1200 lélegeztetőgépet adományozott Los Angeles városának, melyeket Kínából vásároltak meg, ott ugyanis már lecsengőben van a járvány.

Természetesen a Tesla ingyen adományozta a berendezéseket a rászoruló intézményeknek, és Musk világossá tette, hogy nem fog semmiféle kompenzációt elfogadni ezekért, egyszerűen csak segíteni akart lakóhelye kórházainak. Néhány nappal később további eszközöket küldtek a New York-i kórházakba is.

Ezenkívül a Tesla vezetője kijelentette, hogy hajlandó ingyenesen kiszállítani a legyártott lélegeztetőgépeket világszerte mindaddig, amíg a kórház azonnali használatra igényli meg a gépeket.