fbpx

A Toyota Industries Corporation 2019-ben is elnyerte a klímaváltozás elleni küzdelem élharcosainak járó CDP „A” listás besorolását

Írta: Szerkesztőség - 2020 május 18.

A Toyota Industries Corporation (TICO) vállalatot – az elért maximális pontszám alapján – már másodjára jutalmazzák a klímaváltozás elleni küzdelemben elért kimagasló eredményei miatt az „A” listás besorolással. Az értékelést ezúttal is a CDP végezte. A Toyota Material Handling Europe európai anyagmozgatási részlege sikeresen csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

A Toyota Material Handling Europe folyamatos erőfeszítésekkel veszi ki a részét a Toyota Industries Corporation CO2-kibocsátási irányszámainak teljesítésében. Az egyik kiváló példa a szénsemleges-biogáz alkalmazására a Toyota Material Handling svédországi Mjölby-ben működő üzeme, ahol 2019-ben sikerült nullára csökkenteni a széndioxid kibocsátást. A TICO csoport tagjai közül ez az üzem volt az első, amelynek sikerült mindezt elérnie, ennek elismerése képpen a Tekniska Verken az „Év fenntartható vállalata” címet adományozta a gyárnak. A díj odaítélésében természetesen szerepe volt a gyár korábbi kezdeményezéseinek is.

A Toyota Material Handling Europe bizonyítja az alacsony szén-dioxid kibocsátás elérhetőségét és kedvező áron való beszerezhetőségét azon cégek és vállalkozások számára, amelyek előre tekintve hajlandóak az innovációba fektetni.

„Az, hogy egymás után két évben is megkaptuk a legmagasabb rangú elismerést, mindennél világosabban mutatja, hogy kezdeményezéseink sikerrel jártak. A 2019-es fenntarthatósági jelentésben beszámoltunk róla, hogy a belső üzemi folyamatokból, vagyis a gyártásból és értékesítésből származó CO2-kibocsátás Európában 2012 óta azonos szinten maradt. Ezzel párhuzamosan ebben az időszakban a bevételek azonban 54%-kal nőttek, és a károsanyagok kibocsátását illetően  további csökkentést szeretnénk elérni. Elhatároztuk például, hogy 2020-tól az összes elektromos áramot megújuló erőforrásokból szerezzük majd be. Ennek köszönhetően a kibocsátott káros anyagok mennyisége további 15%-kal csökken” – ismerteti a jövőre vonatkozó terveket Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

A Toyota Industries hatodik környezetvédelmi cselekvési terve

A Toyota Industries Group 2016 márciusában alkotta meg „Ideal state in 2050” elnevezésű irányelvét, amelynek alapján a 2017-es és 2021-es pénzügyi év közötti időszakra vonatkozóan alkalmazni kezdte a jelenleg is használatban lévő, „Hatodik környezetvédelmi cselekvési terv” nevet kapott kezdeményezését.

A terv alapján a vállalat a következő kezdeményezéseket irányozta elő:

  1. A 2021-es pénzügyi évre a CO2-kibocsátás 10%-os mérséklése a 2006-os pénzügyi év hasonló adataihoz képest (Toyota Industries).
  2. A 2021-es pénzügyi évre az egységnyi CO2-kibocsátás 26%-os csökkentése a 2006os pénzügyi évhez képest (Toyota Industries Group).
  3. A víztartalékokkal kapcsolatos tudatosság javítása és a kockázatok csökkentése valamennyi gyártási helyszínen.

A Toyota Industries Group a jövőben is folyamatosan reagál a klímaváltozás okozta nehézségekre, és kiemelt problémaként kezeli az ügyet. A vállalat nemzetközi környezetmegóvó tevékenységével tekintélyes mértékben hozzájárul a fenntartható társadalom kialakításához.

www.toyota.hu