fbpx

Népszerű a SPAR többször használatos csomagolása

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 20.

A SPAR 2019-ben több olyan környezetbarát csomagolástechnikai megoldást vezetett be, aminek köszönhetően még kevesebb eldobható műanyag hulladék keletkezik. Az egyik ilyen a többször használatos zöldség-gyümölcs, valamint pékáru tasak, a másik pedig a szilikon zárófedél, amik a sikeres tesztidőszakokat követően, március végétől már a SPAR valamennyi üzletében elérhetőek.

 

Kép forrása: SPAR

 

A SPAR folyamatosan követi a környezetvédelem iránt elkötelezett vásárlók igényeit, amit figyelembe vesz a fenntarthatósági politikájának kialakítása során. A többször használható zöldség-gyümölcs tasakok tavalyi tesztelését és bevezetését követően a vállalat idén már a környezetbarát pékáru tárolókat, valamint a poharas tejtermékek zárására szánt többször használatos szilikon zárófedelet is a teljes üzlethálózatában elérhetővé tette. Ezzel az alternatív megoldással a környezettudatosabb bevásárlás újabb lehetőségét kínálja vásárlói számára, mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A zöldség-gyümölcs tasakok egységcsomagjai 3 darab többszöri használatra alkalmas tasakot tartalmaznak, amik kétféle módon használhatók. Önkiszolgáló mérleges üzletben először le kell mérni a terméket zsák nélkül, ezután kell belehelyezni a terméket a zsákba, majd újabb mérés után ráragasztani az árcímkét. Kasszamérleges üzletben a kiválasztott árut a pénztárnál a kasszaszalagra helyezéskor ki kell venni a zsákból, hogy a kasszamérleg csak a termék nettó súlyát mérje le.

A péktermékek csomagolására és szállítására alkalmas csomagolóeszközök kétféle méretben készülnek: a nagyobb űrtartalmú a kenyerek tárolására szolgál, a kisebb pedig olyan termékek szállítását teszi lehetővé, mint a kiflik, zsemlék és egyéb pékosztályi darabáruk.

A SPAR további fontos lépést is tett a környezet védelméért: tavaly óta több saját márkás vajkrém és tejföl terméke tetejére a fém zárófólia fölé nem tesz műanyagfedelet. A kibontott tejtermékek minőségét a fogyasztók az üzletekben megvásárolható többször használatos, higiénikusan tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.