fbpx

Interpack online? Igen, a Sipos Csoportnál

Írta: Kohout Zoltán - 2020 május 21.

Amit elhalasztanak, az nem jelenti azt, hogy el is marad! – e jelszóval online előadássorozatot szervezett május 20-ára a Sipos Csoport, amelyen a csomagolóipar aktualitásai mellett innovációkról és az egyszer használatos csomagolások jövőjéről is szó volt.

A tudáscsere, az aktuális szakmai, technológiai és jogszabályi információk átadásának vágya indította a Sipos Csoportot, hogy a járvány miatt jövő februárra halasztott Interpack kiállítást neves szakmai előadók meghívásával és képernyő elé invitálásával igyekezzen pótolni. Az Online Interpack Hungary-n Máté Szilvia (BD Expo Kft.) ismertette az iparág legfontosabb friss adatait, trendjeit, és betekintést adott a jövő évi Interpack tematikájából, majd Hanzely Zsolt (IPrint Kft.) beszélt a digitális nyomtatási lehetőségek és más csomagolóipari innovációk jelentőségéről, lehetőségeiről. A magas záróképességű fóliák és a csomagolás funkcióit Nagy Ákos (Taghleef Industries Kft.) elemezte, Csility Tamás (Creatum Branding) pedig a Mogyi rebrandingjét ismertette izgalmas esettanulmány keretében.

Sokan várták Nagy Miklós (CSAOSZ) elemzését és kommentárját egyes műanyag csomagolóanyagokat érintő jogszabályok változásáról (a témával kiemelten foglalkozik a Transpack frissen megjelent nyomtatott verziója is – KZ), de hallhattunk a flexibilis csomagolások világában érvényes fenntarthatósági, környezettudatossági szempontokról Gerely Gábortól (Sipos Csoport, kereskedelmi vezető), illetve Ugrin Andrástól (Omnipack) az új, középfokú csomagolószer és papírgyártó szakemberképzésről.

(Részletes beszámolóinkat folyamatosan közöljük!)