Interpack online? Igen, a Sipos Csoportnál

Amit elhalasztanak, az nem jelenti azt, hogy el is marad! – e jelszóval online előadássorozatot szervezett május 20-ára a Sipos Csoport, amelyen a csomagolóipar aktualitásai mellett innovációkról és az egyszer használatos csomagolások jövőjéről is szó volt.

A tudáscsere, az aktuális szakmai, technológiai és jogszabályi információk átadásának vágya indította a Sipos Csoportot, hogy a járvány miatt jövő februárra halasztott Interpack kiállítást neves szakmai előadók meghívásával és képernyő elé invitálásával igyekezzen pótolni. Az Online Interpack Hungary-n Máté Szilvia (BD Expo Kft.) ismertette az iparág legfontosabb friss adatait, trendjeit, és betekintést adott a jövő évi Interpack tematikájából, majd Hanzely Zsolt (IPrint Kft.) beszélt a digitális nyomtatási lehetőségek és más csomagolóipari innovációk jelentőségéről, lehetőségeiről. A magas záróképességű fóliák és a csomagolás funkcióit Nagy Ákos (Taghleef Industries Kft.) elemezte, Csility Tamás (Creatum Branding) pedig a Mogyi rebrandingjét ismertette izgalmas esettanulmány keretében.

Sokan várták Nagy Miklós (CSAOSZ) elemzését és kommentárját egyes műanyag csomagolóanyagokat érintő jogszabályok változásáról (a témával kiemelten foglalkozik a Transpack frissen megjelent nyomtatott verziója is – KZ), de hallhattunk a flexibilis csomagolások világában érvényes fenntarthatósági, környezettudatossági szempontokról Gerely Gábortól (Sipos Csoport, kereskedelmi vezető), illetve Ugrin Andrástól (Omnipack) az új, középfokú csomagolószer és papírgyártó szakemberképzésről.

(Részletes beszámolóinkat folyamatosan közöljük!)


csomagolás interpack Sipospack