fbpx

Csomagolás és technológia

Írta: Szerkesztőség - 2017 december 08.

Műszaki-informatikai szolgáltató központ áll a GeriSoft Stúdió Kft. logo alatt, de vajon mit takar ez az összeállítás? Ezt kérdezem a cég ügyvezetőjétől, Ábrahám Pétertől.

Jó kérdés, elég összetett dolog rá válaszolni. Amikor 1998 végén belecsöppentem a csomagolástechnika világába, már aktív programozói múlttal rendelkeztem, és nem is terveztem váltani. Ennek megfelelően folyamatosan képeztem magam mind műszaki, mind informatikai vonalon. Ma sincs másként, részt veszek az IT fejlesztésekben és a csomagolástechnikai projektekben is. Szervizes kollégám a csomagoló gépekért felel, IT-ágon pedig egy 4-5 fős alvállalkozó csapattal dolgozunk össze, mikor kire van szükség. Van 3D nyomtatással foglalkozó kollégánk is, aki a modellezést is végzi.

Akkor a GeriSoft Kft. nem klasszikus csomagolástechnikai szerviz?

Nem! Ez a fő szolgáltatási terület, de nem kizárólagos. Ezen belül is a minőségi szervizre fókuszálunk, az automata csomagológépek szervizére. Több hazai és külföldi cég szerződött partnerei vagyunk.

Szóval így kerül a képbe az áttekercselő gépek forgalmazása?

Igen! Évekkel ezelőtt kerültem kapcsolatba a Class Engineering céggel, akik az egyik legjobb ár-érték-arányú fólia-áttekercselőgépet gyártják. A gépek rendkívül megbízhatóak, kis karbantartási igényűek, és 24/7 terhelhetőek. Mind forgalmazói, mind garanciális szakszerviz besorolással rendelkezünk.

És hogyan kapcsolódik ide az informatika? Gondolom, nem csak a cégek weboldalairól van szó?

Valóban nem, bár nem egy csomagolástechnikai cég honlapját készítettük már el, mivel tudják, mi legalább értjük, mit kérnek. Ennél többről van szó: olyan egyedi fejlesztésekről, mint az évek óta elérhető fólia számítás portálunk (https://folia-szamitas.hu), melyen rengeteg fóliázással, fólia-felhasználással kapcsolatos kalkulátor érhető el. De ezen a portálon érhető el a saját fejlesztésünk, a fólia-előnyújtó egység teszter eszköz adatfeldolgozó része is. De beszélhetnénk az egyedi CRM rendszerünkről, mely minden partnerünk számára elérhető online.

Saját fejlesztés? Egy új eszköz?

Természetesen. Innovációs törekvéseink mindig is voltak, nem csak a tömeget követjük. Kifejlesztettünk egy mérőeszközt, ami felszerelhető bármilyen stretchfóliázó gépre, akár 20 éves forgókaros gépre is, és az előnyújtással kapcsolatos adatokat méri, memóriában tárolja, illetve BlueTooth-kapcsolaton továbbítja egy számítógép részére, ahol kielemezhető a teljes csomagolási ciklus, vagy több mérés összehasonlítható. Ilyen technológia a legújabb gépeken is csak nyomokban érhető el. Az eszköz felszerelhető néhány mérés idejére ideiglenesen, vagy állandó használatra is, így a fólia-felhasználás nyomon követhető a gép megállítása nélkül!



További információk: https://gerisoft.hu.