Ez a bitumenes tetőszigetelés a nitrogén-oxidot is semlegesíti

A környezettudatosság tekintetében az otthonunkban is sokat tehetünk. Azonban egy újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés – ami még a károsanyagok semlegesítését is segíti – új dimenziókat nyithat.

 

 

A háztartásokban komposztálás, energiatakarékos izzók, a víz és az áram ésszerű használata is segíthetik a felesleges fogyasztás elkerülését. A megfelelő hőszigetelés a fűtéssel és hűtéssel járó energiafelhasználást csökkenti. A napelemek az áramtermelést, a napkollektorok a hőenergia előállítását segítik. A zöldtetők növényei pedig nem csak a látképnek és levegőnek tesznek jót, de az épület fenntarthatóságát is javítják.

A BMI Villas már hazánkban is kapható innovatív megoldása, a lapostetőkön alkalmazható Noxite Eco-Active bitumenes lemez úgy járul hozzá a fenntarthatósághoz, hogy semlegesíti a levegőben is megtalálható káros anyagokat.

A nitrogén-oxidok egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben. Ez nem csak a környezetre káros, de az emberek által nap mint nap belélegzett levegőt is mérgezi. A Noxite Eco-Active bitumenes lemez speciális bevonata ezeket az anyagokat a környezetre nem káros hatású vegyületekké alakítja a napsugarak segítségével, amelyeket aztán a következő eső lemos a tetőről.

Egy 100 m²-es lapostető Noxite Eco-Active bevonata éves szinten annyi nitrogén-oxidot képes elbontani, amennyit egy EURO-4-es besorolású, évi 15 ezer kilométert futó autó kibocsát, olvasható a Zöld Ipar Magazin oldalán.

A lemezek 100 százalék újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött, és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek.

A szmogevő lemezek – amelyek új tetők építésekor és felújításakor is használhatóak –, megtalálhatóak többek között a koppenhágai reptér tetején vagy az Egyesült Királyság több iskoláján és kórházán.

energiafelhasználás komposztálás környezetvédelem napelem nitrogén-oxidot lebontó tetőszigetelés tetőszigetelés zöldenergia zöldtető
..