Növekedési Program a kkv-szektor fellendítésére

Az SAP Hungary Kft. új kezdeményezéssel támogatja a koronavírus negatív hatásai által érintett kis- és középvállalkozásokat. A Növekedési Program keretében a vállalat teljeskörű felmérést és előremutató fejlesztési javaslatokat biztosít a növekedés és innováció mellett elkötelezett kkv-k számára.

 

 

Nincs olyan vállalkozás, amelyet ne állított volna kihívások elé a koronavírus, a sérülékenyebb, forrás- és eszközhiánnyal jobban sújtott kis- és középvállalkozói szektorra pedig ez különösen igaz.

A Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) együttműködésével készült Future of Business Survey szerint a Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 26 százaléka függesztette fel tevékenységét január és május között, és 21 százalékuk számolt be arról, hogy munkavállalóinak száma csökkent a koronavírus-járvány miatt. A Budapesti Gazdasági Egyetem reprezentatív kutatása szerint ugyanakkor a magyar kkv-k 43 százaléka kényszerült az üzleti tevékenység részleges (35%) vagy teljes (8%) szüneteltetésére.

A digitalizáció ma már nem lehetőség, hanem a működés és a piaconmaradás egyik alapfeltétele. A COVID-19-hez hasonló krízisek számos negatív hatásuk mellett motorjai is lehetnek a fejlődésnek, az innovatív megoldásokra és működésbeli változásokra nyitott cégek megtalálhatják a piaci réseket, és előnyükre fordíthatják a megváltozott üzleti környezet adta lehetőségeket.

A Növekedési Programmal a hazai gazdaság egyik legfőbb motorját jelentő kkv-szektornak szeretne segítséget nyújtani a SAP Hungary Kft., hangsúlyozta Pintér Szabolcs ügyvezető igazgató. A komplex támogatási csomag keretében digitalizációs ütemtervek, forrástérképek, iparági elemzések és vállalatra szabott fejlesztési javaslatok kidolgozását kínálják ezeknek a cégeknek folyamatos tudásmegosztással kiegészítve.

A Növekedési Programra az első 20 jelentkező ingyenesen vehet részt. A jelentkezéseket 2020. szeptember 30-ig várják.

A vállalat szeptember 3-án ingyenes webinart tart az érdeklődőknek a program együttműködő partnereivel, a KPMG-vel, az IFSZ-szel, valamint Magyari Donát független fejlesztéspolitikai szakértővel. Az egy órás online program során a résztvevők jobban megismerhetik az induló programot és a jelentkezés részleteit, valamint megtudhatják, hogy hogyan vezet az út a nyertes pályázatoktól a digitális átalakulásig. Az eseményre itt várják a regisztrációt.

digitalizáció kisvállalkozás kkv támogatási csomag koronavírus középvállalkozás növekedési program