fbpx

Csatlakozzon Ön is a hulladékcsökkentési programhoz!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 15.

Az idei évben immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az európai hulladékcsökkentési hetet november 21-29. között. Ez nemcsak a hulladék csökkentésére, hanem az újrafelhasználásra és az újrafeldolgozásra is felhívja a figyelmet.

 

 

A programhoz bármely tagállamból bárki csatlakozhat – közigazgatási szervek, vállalkozások, magánszemélyek vagy civil szervezetek – aki a hulladékgazdálkodás és a hulladékcsökkentés területén környezettudatosságra törekszik – ismertette Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A szaktárca minden olyan ötletet, akciót támogat, amellyel részt vesznek a hulladékcsökkentési hétben, az ITM is ötletbörzét hirdetett munkatársai körében.

A programmal arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy sok terméket feleslegesen vásárolunk meg, ezért az államtitkár is azt kérte, vásárláskor mindenki gondolja meg, szüksége van-e az adott termékre, a csomagolásra.