fbpx

Logisztikai bravúr az étel házhoz szállításában

Írta: Csomor Zsolt - 2021 november 11.

Hamarosan Coco önvezető kiskocsik járják majd Santa Monica, West Hollywood és Los Feliz éttermeit kétmérföldes körzetben. Az Umami Burger és a Krispy Rice márkát birtokló C3 a Coco robotikai céggel működik együtt Los Angelesben, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye a házhoz szállítást.

 

Pontos és gyors kiszállítás

A társaság szerint az innovatív futárszolgálatuk számos előnnyel bír, beleértve az alacsonyabb szállítási költségeket és a gyorsabb teljesítést. Az önvezető kiskocsiknak köszönhetően ugyanis a személyzetnek nem kell várnia a futárra, hanem az ételek elkészülése után azonnal beletölthetik azokat a szállítódobozba.

 

kirakat reklám tábla kiskocsi ember
Kép forrása: Coco

 

A C3 digitális étterem szerint a robot 97%-ban pontosan érkezik a megrendelés helyszínére. Úgy vélik, a robotok akár 50%-kal csökkenthetik a kiszállítási költségeket, valamint a hagyományos házhoz szállításhoz képest így 30%-kal gyorsabban érkezik meg az étel. Továbbá a környezetet is kevésbé károsítják, és egyedi felhasználói élményt nyújtanak a megrendelőknek. Az eddigi sikerekre való tekintettel Los Angeles más helyein és további városokban is bevezetnék ezt a módszert.

Az önvezető kiszállítás egyre inkább jellemző az olyan vendéglátóipari vállalkozások esetén, amelyek megfizethető alternatívát keresnek az autós logisztikával szemben – olvasható az IoTZóNA oldalán.