fbpx

Egy fenntartható jövőért!

A Nefab-nál mindig is fontosnak tartottuk környezetünk védelmét. A fenntartható jövő érdekében tíz évvel ezelőtt elindítottunk egy saját fejlesztésű szoftvert, mellyel mérni tudjuk a cégünk által tervezett és gyártott csomagolási koncepciók életciklusának különböző szakaszaihoz kapcsolódó környezeti terhelést.

 

Hungaropack díj

 

Lépjünk együttegy zöldebb útra!

Életcikluselemző programunk (LCA – Life Cycle Assessment) a GreenCalc nevet kapta, ezzel is utalva arra a kalkulációra, mellyel partnereinket segítjük elindulni egy zöldebb úton. Többek között az ISO14040 és ISO14044 szabványok támogatják munkánkat egy-egy elemzés során. Legtöbb vevőnk pontos CO2-kibocsátást csökkentő terveket hozott létre a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény létrejötte után, melyek megvalósításában a Nefab fontos szerepet játszik.

 

GreenCalc ábra

 

Legfőbb feladatunk, hogy megvizsgáljuk partnereink meglévő csomagolási koncepcióit, és olyan megoldást kínáljunk, mely környezetbarát, gazdaságos, költséghatékony és fenntartható. Számunkra a fenntarthatóság nemcsak azt jelenti, hogy újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokat használunk tervezés során, hanem azt is, hogy figyelünk a CO2-kibocsátás mértékére, valamint más környezeti hatások csökkentésére a nyersanyagfeldolgozástól, az életciklus végéig. A GreenCalc az általunk elért költségcsökkenést is részletezi, melyet a csomagolóanyag, a gyártás, a szállítás és a kezelés szintjén vizsgálunk.

 

ember nő férfi díj reklám molinó
Vér Eszter, vezető tervező és Tóth Bálint, értékesítési vezető az Innovációs és Technológiai Minisztérium különdíjával, melyet a 2021 évi Hungaropack versenyen ítéltek oda a „Környezeti terhelés csökkentése csomagolástervezés során” című pályaművüknek

 

Céljaink között szerepel meglévő saját termékeink mellett további csomagolóanyagok fejlesztése és gyártása rost alapú és biológiailag lebomló alapanyagokból. Gyakornoki programunkat kiterjesztve egyetemeken adunk elő, ezzel segítve a jövő generációját a tudatos és környezetvédő úton történő elindulásban. Magyar és nemzetközi csomagolási versenyeken indulva szeretnénk elérni mindenkit, akinek a Nefab alapértékeivel megegyezően fontos Földünk sorsa.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérem keressen minket bizalommal a Nefab.hu oldalon a „Kapcsolat” menüpont alatt feltüntetett elérhetőségeink egyikén.

 

Nefab logo

Vér Eszter