fbpx

Fuvarozás: nagy jelentőségű az ukrán-magyar folyosó

Írta: Kohout Zoltán - 2022 január 10.

Új fuvarozási folyosót épít a CER Cargo Holding, a Rail Cargo Hungaria és az RZDL Europe vegyesvállalata: az új tengely létrehozása új kapacitást, gyors szállítási időt és hatékony további európai disztribúciót ígér.

 

vonat, vasút

 

Nagy volumenű európai-kínai útvonal

Az új útvonal várakozásaik szerint kulcsszerepet játszik majd a jövő vasúti teherszállításának alakításában az új selyemúton. Ennek érdekében közösen fejlesztenek egy Európát Kínával összekötő folyosót, amely számos előnnyel járhat ügyfeleik számára, például utat nyit az áruforgalom növeléséhez. Az eurázsiai folyosó többek közt a Kína és Kazahsztán határán, az utóbbi ország Dosztik kisvárosa, valamint a záhonyi ukrán–magyar határ között fuvarozási, beszerzési és értékesítési együttműködés kialakítását jelenti. Dosztik az eurázsiai szárazföldi folyosó jelentős vasúti és közúti belépési pontja Kína felől.

 

Pár év múlva duplázódik a forgalom

A konzorcium tervei szerint az Ukrajnán és Magyarországon áthaladó útvonal egy második, jelentős árufuvarozási tengellyé alakul át, amely új kapacitást, gyors szállítási időt és hatékony további disztribúciót eredményez Európában. Az új selyemút gyorsan nő, lehetőségei ígéretesek az UIC és a Roland Berger Institute friss tanulmánya szerint is. Az előrejelzések szerint 2030-ra a Kína és Európa között szállított konténerek száma a jelenlegi több mint kétszeresére nő.

 

forrás: vg.hu