fbpx

Kulcs a sikerhez

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 21.

Jungheinrich az Ipar Napjai 2018 kiállításon

  • Jungheinrich három helyszínen fogadta a látogatókat
  • Automata önműködő targonca bemutató
  • Lítiumion sziget – extra bemutató az új technológiának

 „Kulcs a sikerhez” mottóval a Jungheinrich az Ipar Napjai 2018 kiállításon mutatta be május 15. és 18. között a szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira kifejlesztett innovatív és energiahatékony megoldásait. A Jungheinrich a fogadócsarnokban, a passzázson és az A pavilonban fogadta a szakmai közönséget. Kiállításának fő témái: automatizálás és lítiumion-technológia.

A témában a látogatók konferencia-előadást is hallgathattak a Jungheinrich szakértőitől a kiállítás minden napján.

A kiállításon a Jungheinrich standon a látogatók megtekinthették az IFOY Díjas töltőberendezéseket.

Automata targonca bemutató

Az ERC 215a egy sorozatgyártású, targoncán alapuló, vezető nélküli szállítórendszer. A bevált technika, a precíz navigáció és egy átfogó biztonsági csomag kombinációja. A végeredmény nagyfokú megbízhatóság és biztonság. Az ERC 215a más kézi vezérlésű targoncákkal és kézi munkával is alkalmazható.

Az automata szállítórendszer telepítéséhez nincs szükség padlóba helyezett eszközökre. A tájékozódás kizárólag a gépre felszerelt lézerszkenner segítségével történik. A navigációt kizárólag az állványokon, falakon és oszlopokon elhelyezett reflektorpanelek vezérlik.

Az automata rendszert könnyen lehet meglevő informatikai és szoftverkörnyezetbe integrálni. A kiállítás fogadócsarnokában személyesen is meggyőződhetett mindenki az automata targonca alkalmazásának előnyeiről. A Jungheinrich automata rendszerei már több Magyarországon üzemelő vállalatnál is bizonyítottak.

A Gyermelyi Logisztika Kft. lézernavigációs rendszerrel felszerelt ERC 215a típusú automata targoncákat alkalmaz.

Kisfilm az alkalmazásról:

Li-ion technológia

A Jungheinrich egyik kiemelt újdonsága a kiállításon az integrált lítiumion akkumulátorok szigete. Itt mindenki személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a Jungheinrich újabb és újabb mérföldköveket fektet le az elektromobilitás terén. Az egyik ilyen mérföldkő az új Jungheinrich ETV 216i típusú tolóoszlopos targonca. A targonca fejlesztésénél a Jungheinrich konzekvensen kihasználta a helytakarékos és nagyteljesítményű akkumulátor-technológia előnyeit, és megalkotta forradalmian új targoncadizájnját. Az ETV 216i jelentősen jobb ergonómiával, tágasabb belső kialakítással és tökéletes kilátással rendelkezik. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban. Kompakt szerkezetének köszönhetően a targonca könnyen mozgatható a raktárban. Mint valamennyi lítiumion-meghajtású targoncához, a Jungheinrich az ETV 216i típushoz is 100 százalék elégedettségi garanciát biztosít. Az energiahatékonyság területén a másik kiemelt termék az IFOY (Év Targoncája) Díjjal kitüntetett SLH 300i akkumulátortöltő-rendszer. Segítségével egy akkumulátormodulon keresztül mind a savas ólomakkumulátor, mind a lítiumion akkumulátor tölthető. Ennek köszönhetően mindkét akkumulátor-technológia vegyesen használható. A töltőkészülék maximális rugalmasságot biztosít a felhasználónak. A rendszer előnye a széleskörű feszültségtartomány, az opciók széles választéka és magas hatásfok. Átgondolt változatosságával minden alkalmazás esetén optimális ár-teljesítmény arány érhető el. Az SLH 300 töltő 15-320 A töltőárammal, 24V, 48V és 80V kivitelben érhető el.

A világ első tolóoszlopos targoncája integrált Li-ion akkumulátorral.

http://www.jungheinrich.hu/landingpages/etv216i/