fbpx

Újrahasznosítás-szemléletű csomagolástervezés

Írta: Transpack-2022/III. lapszám cikke - 2022 július 09.

A Packaging design for recycling címmel tartandó, nemzetközi részvételű CSAOSZ konferencia tervezett programja.
Budaörs, 2022. június 28.

A CSAOSZ 2022. június 28-án „Újrahasznosítás-szemléletű csomagolástervezés” („Packaging design for recycling”) címmel nemzetközi és hazai előadók részvételével egész napos konferenciát szervez.

A konferencia a Csomagolási Világszövetség (WPO), az ECR Közösség és a bécsi Alkalmazott Tudományok Egyeteme együttműködésében készített Packaging design for recycling című útmutatót dolgozza fel.

A tanulmány fontos iránymutatást ad a gyakorló csomagolástervezők számára, mind a csomagolószer-gyártói, mind pedig a csomagolószer-felhasználói oldal szereplőinek.

Ismeretes, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére az utóbbi két évben számos, a csomagolásokkal kapcsolatos környezetvédelmi szigorító intézkedés került bevezetésre. Ezek értelmezésében az alkalmazók számára érthető formában való bemutatására a CSAOSZ eddig is nagy hangsúlyt fektetett, és e konferenciánk is ezt a törekvésünket erősíti.

A konferencia témája nagyon aktuális. Az újrahasznosításnak kiemelt jelentősége van, és lesz is a jövőben. Nemcsak a csomagolási hulladékhasznosítási célértékek növekednek radikálisan, nemcsak a hasznosítandó csomagolóanyaghányad emelkedik, hanem az EU irányelvben leírt, és a tervezés kiindulópontját jelentő, a csomagolások környezetvédelmi megfelelőségét meghatározó ún. lényegi követelmények is szigorodnak.

A témát minden, a csomagolásért felelősséget érző tervezőnek, fejlesztőnek, gazdasági vezetőnek ismernie kell. A program keretében nem csupán a tanulmány lényegi kivonatát akarjuk a résztvevőkkel megismertetni, hanem segítségül hívtunk több, jól ismert multinacionális csomagoló-szer-felhasználó, illetve csomagolószer-gyártó vezető képviselőjét is, akik – gondolatébresztési céllal is –beavatnak abba, hogyan, milyen módon, milyen új fejlesztésekkel kívánják megfeleltetni csomagolásaikat, társaságukat a fenntarthatósági követelményeknek. Már biztos résztvevő a tanulmány készítését vezető Dr. Ernst Krottendorfer úr, továbbá a Nestlé, az Alpla, az Owens-Illinois (O-I Hungary), a Greiner Packaging vezető szakembere.

A konferenciát szinkrontolmácsolás mellett hibrid formában tervezzük. A személyes jelenlétű programra a budaörsi Holiday Inn Hotelben kerül sor. A hotel tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, a gépkocsival érkezők számára pedig a parkolási lehetőségek kiválóak.

Az online bekapcsolódásra Zoom platformon lesz lehetőség.

A konferencia időbeosztása feszes, 9:00 órakor kezdődik, mert a felvezető előadást Nerida Kelton asszony, a WPO Sustainability terület alelnöke tartja, aki kb. 11 órás időeltolódással, Ausztráliából jelentkezik be.

A konferencián lehetőséget biztosítunk a fenntarthatósági témában érdekelt tagjaink számára roll up-ok, termékkatalógusok, termékminták kihelyezésére – szerény támogatás ellenében.

A konferenciával kapcsolatban további részletekről a CSAOSZ titkársága készséggel ad felvilágosítást a 06 1 210 0107, illetve a [email protected] elérhetőségeken.

Révételi díjak, jelentkezés

Személyes részvétel esetén:

• CSAOSZ tagvállalat résztvevője számára: 35 000 Ft + áfa/fő

•nem CSAOSZ tagvállalat résztvevője számára: 45 000 Ft + áfa/fő.

(A részvételi dj a vendéglátást is tartalmazza, amelynek járulékait a CSAOSZ magára vállalja.)

Online részvétel esetén:

•online résztvevők számára: 35 000 Ft + áfa/fő.

Jelentkezni online úton lehet.

Kérjük, hogy a jelentkezéseket legkésőbb 2022. június 20-ig elküldeni szíveskedjenek!

A konferenciára való jelentkezés szolgáltatás-megrendelésnek minősül, és fizetési kötelezettséggel jár. A jelentkezés alapján a CSAOSZ a részvételi díjról számlát küld. A távolmaradás esetén a CSAOSZ visszautalást nem tud teljesíteni, viszont a bejelentett résztvevő helyettesítésére van lehetőség.

A szervezők mindent megtesznek, hogy a meghirdetett program ne módosuljon, változtatás szükség esetén mégis lehetséges!

A konferencia helyszíne: Holiday Inn Hotel, Budaörs, Rubik Ernő utca 2.

Nagy Miklós | Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség