fbpx

Igen hatékony címkézési eljárás – és még környezetbarát is

Írta: Csomor Zsolt - 2023 szeptember 13.

Az EcoMark GmbH olyan lézeres jelöléstechnikai megoldást fejlesztett ki, amely segítségével vegyszerek nélkül lehet zöldséget, gyümölcsöt – és más élelmiszereket is – címkézni. Az eljárásnak köszönhetően jelentős mennyiségű papír- és műanyaghulladékot, energiát és károsanyag-kibocsátást takarítanak meg.

Óránként akár 70 000 jelölés is elvégezhető

Az EcoMark GmbH lézeres jelöléstechnikai megoldásának köszönhetően a zöldségek és gyümölcsök héján elhelyezhetők például logók, kódok, eredetinformációk csomagolás, matrica vagy fólia nélkül – olvasható a FreshPlaza oldalán.

gyümölcs jelölés felirat
Képek forrása: EcoMark GmbH

Mivel a lézer csak a héj legkülső sejtrétegét érinti, a gravírozás alkalmazható érzékeny gyümölcsök és zöldségek, például csonthéjas és citrusfélék esetében is.

„Annak érdekében, hogy még gyorsabban, egyben kíméletesebben címkézhessünk, felülvizsgáltuk a lézeres eljárást. Ügyfelünkkel, az Eosta biogyümölcs- és zöldségforgalmazóval, valamint spanyol lézeres partnerünkkel, a Macsa iddel közösen sikerült tovább optimalizálnunk a folyamattechnológiát, és áttörést értünk el, különösen az eltarthatóság és a hosszabb frissesség tekintetében” – ismertette a technológiát Carsten Dillenberger, az EcoMark GmbH ügyvezetője.

műanyag láda kivi futószalag szállítszalag

Az EcoMark rendszerrel óránként akár 70 000 jelölés is elvégezhető, ami jelentősen leegyszerűsíti a működési folyamatot, és költséget takarít meg, és még környezetbarát megoldás is.