fbpx

Háromszázmillió forint támogatás hulladékkezelésre

Írta: Barna Ferenc - 2023 augusztus 18.

Augusztus végéig lehet benyújtani kérelmet a 2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatásra, keretösszeg több mint hárommilliárd.

Hulladékkezelés
Hulladékkezelésével foglalkozó cégek pályázhatnak beszerzésre (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

TDIJ-EI/2023 felhívás azonosítójú beruházási támogatás

A program segíti azokat a hazai cégeket, akik a termékdíjköteles termékek hulladékkezelésével foglalkoznak. A pályázat keretein belül 70%-os vissza nem térítendő költségvetési támogatást igényelhetnek hulladékok kezelésével/előkezelésével/hasznosításával foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalkozások, akik a termékdíjköteles termékek hulladékkezelését végzik, vagy a támogatási igényben szereplő fejlesztéssel ezt tervezik megvalósítani.

Az igénylőnek átlátható szervezetnek kell minősülnie, rendelkeznie kell legalább egy teljes lezárt üzleti évvel, és vállalnia kell, hogy a beszerzett eszközöket a beruházás befejezését követő öt évig fenntartja és üzemelteti. Természetesen magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkeznie kell.

Támogatható tevékenységek

A felhívás keretében azon beszerzések támogathatók, amelyek közvetlenül és szorosan kapcsolódnak a felhívás célkitűzéseihez és a beszerzett eszközök érdemben hozzájárulnak a körforgásos gazdaság elveinek érvényesüléséhez.

Ezen túl olyan tevékenységek is támogatottak, melyek szakmailag közvetlenül kapcsolódnak az eszközbeszerzéshez (például a berendezéshez kapcsolódó műszaki tervezés vagy képzési költség).

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg meghaladja a 3,3 milliárd forintot, a kérelmenként igényelhető összeg legfeljebb háromszázmillió forint lehet.

A támogatási kérelmet a meghosszabbított határidő miatt még 2023.08.31-ig be lehet nyújtani!

Forrás: Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft.