fbpx

Mit tud egy komplett ipari galéria és pódium?

Írta: Transpack-2023/IV. lapszám cikke - 2023 augusztus 19.

Az ipari galériák használata révén maximálisan kihasználható az épület hasznos belmagassága, megduplázva vagy megháromszorozva annak alapterületét, lehetővé téve ezzel az eddig nem használt üres légtér raktárépületként, öltözőként, irodaként, szerverszobaként stb. történő használatát.

ipari galéria gumiköpeny raktár

Kiegészítőkkel, egyéb logisztika folyamatba integrálva

Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa. Az ipari galéria tervezésekor a meglévő vagy a telepítendő gépek elrendezéséhez igazítjuk pódiumlábainak kiosztását.

Az ipari galéria alá vagy a galériára tervezett polcokon kívül, hely kihasználásától függően, igény szerint raklapátadót, szállítópályát vagy liftet is építhetünk.

Járófelületek kialakítása

Az ipari galéria járófelülete lehet rács vagy pozdorja, amelyek teherbírása 250, 500, de akár 1000 kg/m2 is, így lehetővé válik, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható legyen ezen a felületen. A rácsos járófelület használatakor sem kell tartani az áthullástól vagy egyéb szennyeződés lehullásától. A rács részei közötti áthullás vagy egyéb szennyeződés lehullásának megakadályozására számtalan lehetőség létezik. Pozdorja esetében is választható felületkezelt, csúszásmentes kialakítás.

iroda lépcső galéria

Világítás kiépítése

Az ipari galériák világításának kiépítésénél szintén fontos a munkafolyamatokhoz és az elrendezéshez igazodni, és ezek alapján megtervezni a világítótestek elhelyezkedését és az előírásoknak megfelelő fényerősséget. Ma már érdemes a lámpatestek garanciális időszakára és a lámpák fogyasztására is odafigyelni a megfelelő világítás megválasztásánál. Az ipari galériák vagy pódiumok előnyei:

• ipari épületek alapterületét megsokszorozza,

• jól tervezhető az ügyfél egyedi igényeihez, köszönhetően a rendelkezésre álló méretek nagy variációjának és a szerkezeti konstrukcióknak,

• gyors és könnyű összeszerelhetőség,

• a borítás rács vagy pozdorja,

• energiatakarékos világítás kiépítése a munkafolyamatokhoz tervezve,

• számos polcrendszerrel kiegészíthető.

Egy-egy komplett ipari galéria tervezésekor és kivitelezésekor érdemes kiegészítő szolgáltatásként az irodák, szociális helységek, szerverszoba megtervezését és komplett kialakítását is átgondolni mind a galériák felett, mind pedig alattuk.

SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft.