fbpx

Sikerrel zárult a kilencedik logisztikai verseny

Írta: Csomor Zsolt - 2022 április 13.

30 lelkes és motivációval teli fiatal hat csapatban, akiknek a logisztika sokkal többet jelent egy tantárgynál. A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár kilencedik alkalommal rendezte meg a négyfordulós logisztikai versenyt felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, amelynek idén a Gyermelyi Zrt. raktára adott otthont.

A kreativitást is próbára teszi a Csapatbajnokság

A IX. Logisztikai Csapatbajnokság rendezvény a hazai logisztikai életben igazán egyedinek mondható, hiszen a diákok az eddig megtanult elméleti ismereteiken kívül kreativitásukat és együttműködésüket a gyakorlatban is próbára tehették olyan valódi munkakörnyezetben, ami a közeljövőben várhat rájuk.

ember kivetítő asztal szék terem
Képek forrása: NLV Klub

A verseny kiírói, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV Klub) az alap- és mesterképzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatókat, illetve a felsőoktatási szakképzésben résztvevő  diákok jelentkezését várták. Olyanokat, akik mérnöki és gazdasági szakokról érkeznek, magyarországi és határon túli magyar képzésű felsőoktatási intézményekben tanulnak. Az csapatok tevékenységét az általuk felkért felkészítő tanárok segítették – olvasható az NLV Klub hírei között.

A csapatok a napot egy tízperces, 50%-ban angol nyelvű prezentációval nyitották, amelyben a Gyermelyi Zrt. logisztikai esettanulmányára kellett választ adniuk. Ezt követően a versenyzőknek forgószínpad szerűen kellett megoldaniuk a gyakorlati és elméleti logisztikai feladatokat.  A szakmai zsűri kiemelt figyelemmel kísérte a különféle megoldásokat. A feladatokat a Klub tagjai úgy állították össze, hogy a diákoknak nem csak elméleti logisztikai tudásukat, hanem kreativitásukat és rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett. A versenykiíráshoz tartozott még, hogy a csapatoknak egy bemutatkozó videóanyagot is össze kellett állítaniuk. Ebben a feladatkörben az egyes csapatok kreativitását értékelték plusz pontokkal.

A végleges eredményre kicsit még várni kell

Idén egy kis csavart is tettek a szervezők a versenybe, hiszen az eddigi években a negyedik forduló végén mindig kiderült a TOP3 helyezett is. Most viszont a végleges eredmény egyelőre titokban marad, egészen a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 16. Konferenciájáig.

Április 8-án minden csapat pénzjutalomban részesült, így az első három helyről lemaradt csapatok is 50-50 ezer forinttal gazdagodtak. A Levegő Munkacsoport a Ghibli Kft.-vel együttműködve a környezettudatos megoldásra fókuszált, ebben a legkiemelkedőbb teljesítményt a Széchenyi István Egyetemről érkezett Log_incsapata érte el, akik plusz 50 000 Ft-os Különdíjban részesültek.

Hatodik helyen végzett a Varadiensque csapata a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemről, ötödik helyezett lett a ME-dzsik csapat a Miskolci Egyetemről. Negyedik helyezést ért el a Log_in csapat a Széchenyi István Egyetem képviseletében. A harmadik helyezett díja 150 000 Ft, a második helyezett 350 000 Ft-ot kap, míg az első helyezett 500 000 Ft pénzjutalomban részesül.

serleg kupa kitűző

Szabó Zoltán, az NLV Klub elnöke fontosnak tartja, hogy az egyetemisták lehetőséget kapjanak, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhassák, ez a logisztikai verseny pedig nagyszerű alkalmat kínál a logisztika iránt elkötelezetteknek.

Az ünnepélyes díjátadásra a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 16. Nemzetközi Konferenciáján kerül sor Esztergomban 2022. május 19-én, valamint másnap a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy a rendezvényen bemutathassák az esettanulmány megoldásukat.

Összeállította: Csomor Zsolt