fbpx

A UPS Magyarország új székházat és logisztikai központot nyit Vecsésen

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 21.

A UPS 2017. március 7-én hivatalosan is megnyitotta új magyarországi székházát és logisztikai központját Vecsésen. A vállalat a rendezvényen a UPS magyarországi operációja indulásának huszadik évfordulóját is ünnepelte.

Beszéljenek a számok?

A vecsési Airport City logisztikai park területén zöldmezős beruházás keretében épített létesítmény a UPS korábbi csomagszortírozó központjánál háromszor nagyobb 5 200 m2 alapterületen helyezkedik el. A központban több automatizált futószalag működik, melyek óránként 3 000 csomag szortírozására képesek. A területen 80 csomagszállító jármű számára hoztak létre parkolóhelyet. A központban mintegy 140 UPS dolgozó végzi munkáját, hiszen az épület a kiscsomag, illetve a teheráru továbbítási üzletág irodáit, valamint a UPS Magyarország székházát is magában foglalja.

A létesítmény nem csak hazai, hanem regionális központként is működik majd, így a cég innen irányítja majd a térség három országának (Magyarország, Románia és Görögország) UPS operációját.

-Az új központ megnyitásával méltóképpen ünnepelhettük meg a UPS magyarországi operációjának huszadik évfordulóját – mondta Nando Cesarone, a UPS európai régiójának elnöke. -Már túl vagyunk a UPS 2 milliárd dolláros európai infrastruktúra-beruházási tervének egyharmadán, ez az új létesítmény pedig nagyban hozzájárul majd, hogy továbbra is összeköthessük magyar ügyfeleinket Európa és a világ más országaival.-

-Az amerikai befektetések részesedése Magyarországon az elmúlt években egyre növekszik hála az olyan egyesült államokbeli multinacionális vállalatoknak, mint a UPS – mondta el az eseményen Magyar Levente államtitkár. -A UPS ráadásul az elsők között, még a rendszerváltás előtt jelent meg szolgáltatásaival a magyar piacon egy a hazai gazdaságban stratégiai fontosságú ágazatban fektetve be.-

A UPS 1989 óta van jelen Magyarországon, amikor partneri kapcsolatra lépett az In Time Kft.-vel; saját operációját 1997-ben alapította meg. 2013-ban a UPS további beruházást eszközölt Magyarországon, mikor megvásárolta a CEMELOG-ot, Kelet-közép Európa legnagyobb egészségügyi logisztikai vállalatát, mely azóta UPS Healthcare Hungary néven, a UPS leányvállalataként működik tovább.

A UPS hét magyarországi létesítményében több mint 350 munkavállalót foglalkoztat, mintegy nyolcvan járműből álló flottával rendelkezik az országban. Kiscsomag szállítási, ellátási lánc megoldás illetve egészségügyi logisztikai szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

 

Összeállította: Kalmár Nárcisz