fbpx

Ötödször is EPAL Raklap Szimpózium

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 06.

Az European Pallet Association e.V. (Európai Raklap Szövetség) idén ötödik alkalommal hívja össze a szakmabelieket, raklapgyártókat, javítókat, logisztikusokat, raktárosokat, vállalkozásvezetőket. A szakmai találkozó célja az európai raklaphelyzet aktualitásainak megvitatása, a figyelem felhívása a gazdasági élet változásaira és a legújabb technikai fejlesztések bemutatása.

V. EPAL Raklap Szimpózium: jönnek az intelligens raklapok

A Fraunhofer Intézet (IML) Anyagáramlási és Logisztikai részlege, valamint az European Pallet Association e.V (EPAL) a Dortmundi laborban együtt fejlesztik a jövő rakodólapjait.

A közös fejlesztés célja a világ legnagyobb nyitottraklap-piacának digitalizálása

Az Ipar 4.0-nak köszönhetően az automatikusan követhető és ellenőrizhető teherhordók iránti igény gyorsan növekszik. A legfontosabb egy új interaktív raklap kifejlesztése, amely nemcsak teherhordó, hanem információhordozó is. A fejlesztés célja, hogy a jelenlegi kereskedelmi forgalomban lévő több mint 500 millió raklap képes legyen kommunikálni egy decentralizált hálózatban, nyomon követhető és mobil berendezések segítségével is könnyedén azonosítható legyen.

V. EPAL Raklap Szimpózium: a Selyemút hatása a hazai logisztikára

Xi Jinping, a Kínai Népköztársaság elnöke 2013-ban meghirdette az Új Selyemút (vagy a későbbi nevén Egy Övezet, Egy Út) projektet. A pekingi tervek szerint 1015 éven belül egy olyan, több mint 60 országot érintő gazdasági övezet jön létre, amely újraértelmezi Kína ázsiai, európai és afrikai kapcsolatrendszerét. A globális változások várhatóan nagy hatással lesznek mind a hazai szállítmányozásra, mind a raklappiac átrendeződésére is.

Jöjjön el, és tudjon meg többet a LogiMAT 2018 eseményen bemutatásra került intelligens raklapalkalmazásról, illetve a jövőbeni logisztikai trendekről!

Akik biztosan ott lesznek: Christian Kühnhold, EPAL, Ügyvezető Igazgató, Thomas Beenen, EPAL, Igazgató Eva Johnson, EPAL Magyarországi képviselet vezető.

Legyen ott Ön is!

V. EPAL Raklap Szimpózium

2019. május 23, 9:00 – 14:00

Academy Golf Budapest, 1037 Budapest, Perényi u. 6.

Az eseményen a részvétel ingyenes.