fbpx

Tízmilliárd feletti árbevétel a Veritas Dunakiliti Kft.-nél

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 10.

Tízmilliárd forint feletti árbevétellel zárta a tavalyi évet a Veritas Dunakiliti Kft., a cég Európa legnagyobb motortéri üzemanyag-vezeték gyárát működteti  – mondta Jáger Tibor ügyvezető igazgató az MTI-nek.

 

 

A társaság tavaly mintegy 9,7 milliárd forintos árbevételt tervezett, amit a bővülő megrendelés-állománynak köszönhetően sikerült 5-5,5 százalékkal meghaladni – fogalmazott.

 

Hozzátette: 2013-ban 30 fővel, 1030-ra bővült a foglalkoztatottak száma, de továbbra is keresnek megfelelően képzett és motivált dolgozókat termelési és adminisztratív területekre.

 

Elmondta, az idén 2-3 százalékos forgalombővülést tervez a Veritas Kft., amely egyszerre fordít majd forrásokat a kapacitások bővítésére és a termelés korszerűsítésére.

 

A Veritas Kft. termékei elsősorban az európai autópiacra készülnek. „Az ismert okok miatt csökkenő eladások mellett úgy tudjuk termelésünket bővíteni, ha nagyobb részesedésünk van a meglévő piacból”- jegyezte meg Jáger Tibor, elhárítva a konkrét és a leendő partnerek kilétével kapcsolatos kérdést.

 

A németországi Veritas AG Gelnhausen-ben (Hessen tartomány) működő központja az MTI-vel azt közölte: 2014-re 598 millió euró körüli árbevételt tervezett a konszern, amely saját üzemmel van jelen a kínai piacon, de figyelmét emellett az európai, az amerikai és mexikói terjeszkedési lehetőségekre összpontosítja.

 

MTI 2014. február 10.