fbpx

Csak a felhasznált műanyag mennyisége csökkent…

Írta: Csomor Zsolt - 2022 február 22.

A magyar tulajdonú húsipari márkák körében a PICK az elsők között tett jelentős lépéseket a termékei csomagolásához felhasznált műanyag mennyiségének csökkentése céljából. A 2022 első negyedévére megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a boltokban jelenleg kapható legtöbb szeletelt PICK szalámi tálcaméretét 3 centiméterrel csökkentették, ami 14 százalékkal mérsékelte a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét.

Csak a csomagolás lett kisebb, a termék mennyisége és íze nem változott.

A műanyag csomagolóanyag éves felhasználását két év alatt 60 tonnával csökkentette a PICK köszönhetően annak, hogy a szeletelt termékek csomagolásához felhasznált fólia vastagságát közel negyedével csökkentette a vállalat.

pick szalámi műanyag csomagolás tálca
Képek forrása: PICK

„A hústermékek minőségmegőrzésének jelenleg elengedhetetlen eleme a műanyag csomagolóanyag, viszont ezekkel a fejlesztésekkel a vállalat még egy lépéssel közelebb került a környezetbarátabb húsipari csomagolások használatához. A PICK márkánál a tradíció és innováció a kezdetektől kéz a kézben jár. Csomagolásfejlesztési szakértőink elkötelezetten dolgoznak azon, hogy kevesebb és környezetkímélőbb csomagolásokban kerüljenek termékeink a boltok pocaira. A fejlesztéseknek köszönhetően a fogyasztóink is biztosak lehetnek abban, hogy kedvenc PICK szalámi termékeik megvásárlásával a jövőben kevésbé terhelik környezetüket” – mondta Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója. A jelenlegi többlépcsős folyamat célja, hogy 5 éven belül a PICK szeletelt tálcás termékei 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagban kerüljenek az üzletekbe.

ábra pick szalámi

A PICK azt is tervezi, hogy 2023-ra a termékeinek gyűjtőcsomagolásai nagyrészt gépek segítségével készülnek, ami a papír- és kartonalapú csomagolóanyagok felhasználásában 30 százalékos csökkenést jelent – olvasható a vállalat közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt