fbpx

Ez a ragasztószalag fenntarthatóbbá teszi a csomagolást

Írta: Csomor Zsolt - 2022 augusztus 14.

A tesa® ragasztószalag-gyártó olyan újrahasznosított PET alapanyagú ragasztószalagot vitt piacra, amelynek 70%-a fogyasztási újrahasznosításból származik. A 60412 Recycled PET kompatibilis a legtöbb tintarendszerrel.

A fenntarthatóság és a teljesítmény ötvözése

A legfeljebb 30 kg súlyú csomagokhoz tervezett tesa® ragasztószalag kézi és automatikus adagolókhoz egyaránt alkalmas. A gyártó szerint a 60412-es szalag ugyanolyan hatékony, mint a PVC vagy a biaxiálisan orientált polipropilén (BOPP) szalagok. Kopásálló hátlapja és nyomásérzékeny akril ragasztója kompatibilis az újrahasznosított kartonnal, és alacsony zajszintet eredményez.

műanyag palack granulátum ragasztószalag
Kép forrása: tesa

Az innovatív ragasztószalag alapanyaga újrahasznosított polietilén (PET), amelynek 70%-a fogyasztói újrahasznosításból (PCR) származik, ezzel is hozzájárulva a körforgásos gazdasághoz. A 60412 Recycled PET kompatibilis a legtöbb tintarendszerrel, ami azt jelenti, hogy a vállalatok logókat és reklámokat nyomtathatnak a szalagra.

A legújabb, 60412 számú újrahasznosított PET csomagolószalagot a tesa úgy alakította ki, hogy minimálisra csökkentse a környezetre gyakorolt ​​hatását, és maximalizálja a tapadási teljesítményt” – mondta Andreas Walkembach, a tesa európai ipari kereskedelemért és átalakításáért felelős vezetője.