fbpx

Gigantikus méretű ipari park épülhet a keleti határnál

Írta: Csomor Zsolt - 2023 február 24.

Az East-West Gate terminál beruházója stratégiai megállapodást kötött egy több mint 500 hektáros ipari park létrehozásáról Döge, Fényeslitke és Komoró polgármesterével. A tervezett ipari park területe az öt nyíregyházi ipari zóna összméreténél is nagyobb. A beruházással az ország keleti felének egyik legjelentősebb ipari-kereskedelmi-logisztikai központja jöhet létre.

raktár állványrendszer doboz raklap lámpa
Kép forrása: EWG

Két-három éven belül elkészülhet

Újabb meghatározó lépést jelent Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye keleti részének fejlesztésében az a stratégiai megállapodás, amelyet Döge, Fényeslitke és Komoró polgármestere írt alá a fényeslitkei East-West Gate terminál beruházójával. A megállapodás értelmében módosítják a három község településszerkezeti és szabályozási tervét, ami előfeltétele a több mint 500 hektáros ipari park kialakításának.

Az ipari park létrehozásának komoly lökést ad, hogy tavaly októberben átadták Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálját Fényeslitkén, így a térségben kiváló a logisztikai infrastruktúra bármilyen ipari, kereskedelmi létesítmény kiszolgálására.

Ötszáz hektárt meghaladó méretével a két-három éven belül kiépülő ipari park az egyik legnagyobb lesz Magyarországon: meghaladja Nyíregyháza öt ipari zónájának jelenlegi együttes területét, a debreceni BMW, a kecskeméti Mercedes vagy a győri Audi méretét – olvasható az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. közleményében.