fbpx

A strapabíró, átlátszó csomagolás a legnépszerűbb

Írta: Csomor Zsolt - 2023 február 24.

A levesbetét száraztészta Termékmustra során megkérdezték a bírálókat, hogy tészta vásárlásakor mennyire tartják fontosnak a csomagolást és azt is, hogy mi alapján választják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. Kiderült, hogy még mindig a minőség a legfőbb tényező, a csomagolás viszont kevésbé fontos tulajdonság.

tészta csomagolás
Kép forrása: POTW

A levesbetét száraztészta Termékmustra bírálói vélemények alapján elmondható, hogy száraztészta vásárlásánál a legfontosabb a magas minőség és a hazai termék preferálása, míg a csomagolás csak az ötödik legfontosabb tulajdonság – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által végzett összehasonlító vizsgálat eredményében.

A csomagolástípusokat megvizsgálva a dobozos és a zacskós változat közül választhattak a válaszadók, amelyek közül a zacskós száraztészta a kedveltebb típus. A teszt eredményei alapján a száraztészta esetében a legfontosabb szempont a strapabíró és átlátszó csomagolás, illetve lényegesnek ítélték a válaszadók azt is, hogy megtalálható legyen rajta a főzési útmutató. A válaszok alapján a legkevésbé mérvadó a csomagolás külső megjelenése, valamint a típusa.