fbpx

A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 22.

Budapest / Bécs, 2013. október 16. – A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában. Az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű beruházás célja a Dunapack nyíregyházi gyára gépeinek és infrastruktúrájának modernizációja, ezáltal a termelés minőségének és rugalmasságának fokozása, a termelékenység és a termelési kapacitás növelése.

 

 

A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik és modernizálják. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be. Ez a beruházás is tükrözi a Prinzhorn Csoport elkötelezettségét magyarországi vállalatai iránt: 2006 és 2010 között a Prinzhorn Csoport összesen 280 millió euró értékű beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek közül kiemelkedik a dunaújvárosi hullámalappapír gyár felépítése. A 2011-2015 közötti időszakra a vállalatcsoport további 220 millió eurós beruházást tervez.

A Dunapack nyíregyházi üzeme

 

A nyíregyházi beruházást az északkelet-magyarországi régió számára elérhető, európai uniós vissza nem térítendő támogatások tették lehetővé, mivel annak 50%-át uniós forrásból fedezik. „A Dunapack ereje a magas minőségi követelményeinkben és az innovatív termékportfóliónkban gyökerezik, amelyek lehetővé teszik, hogy személyre szabott csomagolási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek, valamint abban, hogy fenntartható termelési folyamatainkhoz 100%-ban újrahasznosítható papírt használunk nyersanyagként” – mondta Galambos Attila, a Dunapack Kft ügyvezető igazgatója. „A beruházási program tovább fogja erősíteni a vállalatcsoport pozícióját a magyar piacon.”- tette hozzá.

A Dunapack nyíregyházi üzeme 1971-ben épült, elsősorban a helyi mezőgazdasági termékekhez szükséges papíralapú csomagolóanyagok előállítására. Az elmúlt 20 évben az üzem bővülése lehetővé tette, hogy az ipari ügyfelek további széles köre számára biztosítson csúcsminőségű csomagolási megoldásokat Magyarországon, valamint a szomszédos országokban A géppark és az infrastruktúra tervezett fejlesztése eredményeképp lényegesen bővülni fog a csomagolási termékskála, ezáltal pedig új piacok és ügyfélszegmensek válnak elérhetővé.

Ezen felül a modernizáció csökkenteni fogja a gyártásból származó hulladék mennyiségét és a karbantartási költségeket is. „A termelési kapacitás további bővítése, a még jobb minőségű termékek előállítása, a működési biztonság és a termelékenység fejlesztése tovább erősíti majd versenyképességünket az igen éles versennyel jellemezhető csomagolási megoldások piacán, Magyarországon és Kelet-Közép-Európában egyaránt” – tette hozzá Galambos Attila, a Dunapack ügyvezető igazgatója.

A fejlesztési program magában foglalja új nyomda egység és új tekercsváltók beszerzését, a pályafigyelő és a gőzrendszer korszerű vezérlésének kiépítését a lemezgépen, valamint a belső anyagmozgatási rendszer megújítását is.

 

Galambos Attila, a Dunapack Kft. ügyvezető igazgatója

Prinzhorn Csoport: piacvezető szerep Európában

 

A Dunapack Packaging a Prinzhorn Csoport része. A Prinzhorn Csoport 4 478 főt foglalkoztat 13 országban. A vállalatcsoport Európa egyik piacvezető szereplője az újrahasznosítás, valamint a hullámalappapír-gyártás és hullámtermék csomagolás területén. Évente 1,7 millió tonna hullámalappapírt állít elő hulladékpapírból, éves forgalma eléri az 1 milliárd eurót, ezzel a harmadik legnagyobb vállalat ebben a szegmensben Európában.

Az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport székhelye Bécs mellett található, tevékenysége három divízióba szervezett: a Hamburger Recycling papírhulladék gyűjtésével és forgalmazásával, a Hamburger Containerboard hullámalappapír előállításával, a Dunapack Packaging pedig hullámpapír alapú csomagolóeszközök gyártásával foglalkozik.

A Prinzhorn Csoport 1990 óta van jelen Magyarországon, mint fontos hulladékgyűjtő (Duparec Kft.), mint a legnagyobb magyar hulladékhasznosító és hullámalappapír-gyártó (Hamburger Hungária Kft.), illetve mint a legnagyobb hullámtermék-gyártó (Dunapack Kft.). A magas hozzáadott értéket előállító és évi 400 millió eurós forgalmat lebonyolító magyar vállalatok az elmúlt 20 évben mintegy 600 millió eurót fektettek be Magyarországon. A magyarországi piacvezető csoport több mint 1100 főt foglalkoztat.

 

További információ:

Szűcs Ervin

Weber Shandwick

Tel: 06 1 250 2307

[email protected]

 

Galambos Attila 

ügyvezető igazgató, Dunapack Packaging Magyarország

Tel: 06 42 599 124

[email protected]