fbpx

GW: nagy logisztikai beruházás

Írta: Transpack-2023/II. lapszám cikke - 2023 május 24.

A Gebrüder Weiss (GW) tavaly összesen 67 millió eurót fektetett be a hálózata fejlesztésébe, valamit nemzetközi telephelyeinek és szolgáltatásainak bővítésébe.

Németországra, Magyarországra, Romániára és az Egyesült Államokra, valamint Törökországra és Grúziára összpontosított – ez utóbbi kettőn keresztül Közép-Ázsia és Kína felé bővítette összeköttetéseit. A GW magyar vállalata tavaly 7,1 százalékkal bővítette a munkavállalóinak számát, polgári és szegedi új telephelyeinek megnyitásával teljessé tette magyarországi regionális logisztikai raktárhálózatát.

Ezzel befejeződött a 6 egyenrangú, önálló vezetéssel és döntési jogkörrel rendelkező magyarországi hálózatának kiépítése. A cég tavaly év végén 10 milliárd forint értékű logisztikai beruházást kezdett Dunaharasztiban egy 10,5 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai létesítmény felépítéséért. A GW idén arra számít, hogy a logisztikai üzletág visszatér a normál kerékvágásba. Úgy vélik, a világjárvány során bebizonyosodott, mennyire hatékony a logisztika, és milyen gyorsan tud reagálni a változó körülményekre (Lásd még e témában interjúnkat Nagy Judit egyetemi docenssel honlapunkon!).

lerakó