Növeli logisztikai kapacitását a Gebrüder Weiss Kft.

Írta: Csomor Zsolt - 2022 október 18.

Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője és Varga Bálint, a GW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elhelyezték a vállalat 10,5 ezer m2 területű új logisztikai létesítményének alapkövét. Ezzel másfélszeresre növelik a központi telephely kapacitását. A meglévő 23 ezer m2 raktáregyüttes mellett 10 milliárd forintos költséggel felépülő újabb csarnok és komplexum a tervek szerint egy év alatt megvalósul.

emberek védősisak ásó
Kép forrása: Gebrüder Weiss

Energiatakarékos épület

A dunaharaszti fejlesztés a fenntarthatósági követelmények messzemenő figyelembevételével valósul meg. A raktárcsarnokok tetején elhelyezett fotovoltaikus berendezések hozzájárulnak az elektromos targonca és e-teherautó töltőállomások igényeinek teljesítéséhez. Az épületet hőszivattyús rendszer temperálja majd, a világítótestek energiatakarékos LED fényforrások lesznek.

Országos logisztikai lefedettség

A társaság 32 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként tavaly Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2,5 ezer m2 területű telephelyet, 2022 év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 m2 területű csarnokot. A fejlesztésekkel a GW Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát, és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget. A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát biztosítja azonosan magas színvonalon ügyfelei részére – olvasható a vállalat közleményében. Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, utóbbiban várhatóan 2024-ben kezdődő további 2 milliárd forint értékű beruházás létrejöttével a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 000 m2-t.

Összeállította: Csomor Zsolt