fbpx

Fókuszban a globális piacokon való növekedés

Írta: Csomor Zsolt - 2024 január 29.

2024. január 01. óta Dr. Tobias Burger a Dachser Air & Sea Logistics új operatív igazgatója (COO), valamint a logisztikai igazgatóság tagja. A szakember azt az Edoardo Podestàt váltja, aki visszavonult az aktív szakmai élettől a Dachsernél eltöltött több mint 20 éves karrierje után. Podestà a pályafutása utolsó négy évét a légi és tengeri árufuvarozási üzletág vezetésével töltötte. Az Air & Sea Logistics üzletág csúcsán zajló, alaposan előkészített átadás a vállalat interkontinentális hálózatának célzott és hosszú távú továbbfejlesztését tükrözi. Edoardo Podestà 2003 óta építette fel a cég ázsiai piacát.

Dr. Tobias Burger
Dr. Tobias Burger 2009-ben csatlakozott a Dachserhez

Az új vezérigazgató legfontosabb feladata a Dachser növekedésének előmozdítása a globális piacokon. A vállalatnál úgy vélik, hogy jövőbeli növekedésük fő lendületét Ázsiában és Amerikában végzett üzleti tevékenységük adja. A Dachser az interkontinentális szállítás és a hatékony európai szárazföldi szállítási hálózatának szoros összekapcsolásával átfogó megoldást kíván nyújtani ügyfeleinknek a gyűjtőfuvarozási szolgáltatásokhoz szerte a világon. Ez a globális gyűjtőfuvarozási kínálat, amelyet átfogó szerződéses logisztikai képességekkel rendelkező integrált hálózat nyújt, határozottan megköveteli az erős légi és tengeri árufuvarozási szervezet globális jelenlétét.

Burger üzleti adminisztrációból doktorált és 2009-ben csatlakozott a Dachserhez. Controlling és stratégiafejlesztési munkája után a vállalatirányítási feladatokkal bízták meg. Ekkor már a globális légi és tengeri áruszállítási hálózat stratégiai fejlesztését felügyelte. Burgert 2019-ben Dachser Air & Sea Logistics igazgatóhelyettesnek, így Podestà jobbkeze lett. 2021-ben és 2022-ben Burger nagy sikerrel vezette az ASL EMEA üzletágának ügyvezető igazgatójaként.