fbpx

Elhagyva a műanyag csomagolást – új gépsor

Írta: Barna Ferenc - 2023 június 25.

Növelte alumíniumdobozos gyártókapacitását és az új gyártósornak köszönhetően teljesen elhagyhatja a műanyag csomagolást – olvasható a Dreher Sörgyárak hétmilliárd forintos beruházásáról szóló tájékoztatóban.

Gépsor sok sörösdobozzal
Új alumíniumdobozos gyártósor a Dreher Sörgyárak Zrt. budapesti üzemében (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A gyártókapacitás 120 százalékkal növekedett

Békefi Gábor, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az eddigi óránként 50 ezer dobozról 110 ezerre nőtt a kőbányai üzem gyártókapacitása, így a Dreher a hazai igények kielégítése mellett a tulajdonos Asahi csoporton belül potenciális exportőrré is vált.

A belföldi piacon kiskereskedelmi értékesítésben 82 százalékos arányt tesz ki az aludobozos kiszerelés, és töretlenül nő az ízesített, valamint az alkoholmentes ízesített termékek népszerűsége, így komoly versenyelőnyt jelent a cégnek, hogy már nem szorul importra ebből a csomagolási típusból.

A vállalat közelebb került fenntarthatósági céljaihoz

Az új gyártócsarnok és modern labor kialakításával, valamint az egyik legmodernebb gyártósor üzembehelyezésével a vállalat közelebb kerül fenntarthatósági céljaihoz is, amelyek szerint a Dreher 2030-ra karbonsemlegessé teszi a gyártási folyamatokat.

A most befejezett beruházástól kevesebb fajlagos energiafelhasználást várnak, és a vezérigazgató kiemelte, hogy az új sor megújuló forrásból származó csomagoló alapanyag kezelésére és tisztán karton csomagolt, úgynevezett multipack gyártására is képes lesz, teljesen elhagyva a műanyag csomagolást (zsugorfólia helyett papíralapú megoldások).

Az 1854-ben alapított Dreher Sörgyárak Zrt. 2017-ben lett az Asahi csoport része, azóta megtöbbszörözték a cégnél a termelési beruházásokat.

Forrás: MTI