fbpx

A cargo-partner csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 20.

Az üzleti élet és más érdekelt felek támogatásával az ENSZ Globális Megállapodás (rövidítve: UNGC),  irányítási kerete 2005. augusztus 12-én került elfogadásra. Ez a folyamat magában foglalta más élvonalbeli globális cselekvési és megoldási hálózatok irányítási modelljeinek tanulmányozását, valamint fókuszcsoportok megtartását résztvevőkkel és érdekelt felekkel, beleértve a kormányokat, a helyi hálózatokat és a tudósokat. Az így létrejövő irányítási keretrendszer az irányítási funkciókat több entitás között osztja el, hogy a résztvevőket és az érdekelt feleket globális és helyi szinten bevonja a döntések meghozatalába és tanácsadásba azokban a kérdésekben, amelyek az ENSZ Globális Megállapodásában betöltött szerepük és részvételük szempontjából a legfontosabbak, és tükrözi az kezdeményezés több érdekelt felet érintő jellege.

A cargo-partner 40. évfordulójának évében, a nemzetközi szállítmányozó hivatalosan is csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához, ami a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezése.

Cargo partner
A cargo-partner a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezéséhez csatlakozott

A cargo-partner a tevékenysége során arra törekszik, hogy a létesítményei – legyenek azok a világ bármelyik részén- rendelkezzenek ISO 14001 tanúsítvánnyal. Ami a cég környezetirányításának magas színvonalát tükrözi. Továbbá szigorú minőségbiztosítási folyamatainak köszönhetően a cargo-partner csak olyan fuvarozókkal dolgozik együtt, akik megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak. Továbbá a vállalat aktívan segíti ügyfeleit a szénlábnyomuk monitorozásában és csökkentésében, támogatva őket fenntarthatósági céljaik elérésében.

Az „UNGC” egy önkéntes kezdeményezés, amely arra ösztönzi a vállalatokat, hogy stratégiáikat és működésüket az emberi jogi, a munkaügyi, a környezetvédelmi és a korrupció-ellenességi egyetemes elvekre alapozzák, és hogy intézkedéseikkel elősegítsék a társadalmi célok megvalósulását. A kezdeményezésnek jelenleg több mint 170 országból 13 000 vállalat a tagja. A résztvevők rendszeres jelentéseket tesznek, ami ösztönzőként hat az innovatív megoldásaik kialakítására.

Összeállította: Czékus Mihály