fbpx

Tetra Pak beruházás: bővülő feldolgozó kapacitás

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 24.

A Tetra Pak 1 millió eurót fektetett be a hollandiai székhelyű Recon Polymers anyagfeldolgozó és újrahasznosító vállalatba. A cél az volt, hogy segítsen egy kísérleti üzemet teljes értékűvé alakítani, mely legalább 8000 tonna PE és alumínium (PolyAl) italos kartondoboz hulladékot képes feldolgozni évente. 

A Tetra Pak először 2011-ben kezdett együttműködni a Recon Polymers-szel. Az együttműködést 2019-ben hivatalossá tették, mikor az utóbbi cég technológiai fejlettsége megfelelő szintet ért el, hivatalos partneri megállapodást kötöttek. 

föld
A Recon Polymers egyedülálló megközelítést alkalmaz az újrahasznosítási lánc vonatkozásában

A Tetra Pak beruházása lehetővé tette a Recon Polymers számára, hogy évi 2000 tonnáról minimum 8000 tonnára növelje újrahasznosítási kapacitását.

A Recon Polymers az italos kartondobozokból nyeri ki a műanyag- és alumíniumfrakciókat. A cég megalakulása óta dolgozik az újrahasznosított anyagok végfelhasználóival annak érdekében, hogy a különböző anyagok minőségét teljes mértékben hozzá lehessen igazítani a különböző piaci igényekhez. A Recon Polymers egyedülálló megközelítést alkalmaz az újrahasznosítási lánc vonatkozásában. Hangsúlyosan kezeli az együttműködést azokkal a vállalatokkal, amelyek újrahasznosított anyagokat használnak gyártási folyamataikban. A Tetra Pak támogatja ezt a küldetést azzal, hogy megfelelő partnerekkel látja el a vállalatot. 

A többi újrahasznosítóhoz képest a Recon Polymers eltérő fókusszal dolgozik: nemcsak az anyag energia- és költséghatékony újrahasznosítására koncentrál, hanem szem előtt tartja az újrahasznosított anyagok végfelhasználóit is, így értékesebb termelési láncokat hoz létre. A Tetra Pak az italos kartondobozok fokozott újrahasznosítását a teljes lánc közös erőfeszítésének gondolja, és a mostani befektetését ehhez az együttműködési erőfeszítéshez való hozzájárulásnak tekinti.

Czékus Mihály