fbpx

A világelsőt választotta a lengyel édesipari vállalat

Írta: Molnár Tamás - 2024 szeptember 16.

A szegmensében világelső Ishida Europe csomagolóipari megoldásait választotta a lengyel Dobosz édesipari vállalat, hogy növelje a csomagolási sebességét, valamint csökkentse a termékveszteséget.

A keresletnövekedés inspirálta a beruházást

Az Ishida Europe világelső a teljes mérleg-, ellenőrző- és csomagolósor-megoldások tervezésében, gyártásában és telepítésében. Modern, automatizált rendszereket fejleszt az élelmiszer- és a nem élelmiszeripari termékek kezelésére. Az Ishida Europe a többfejes ellenőrző mérlegektől a csomagológépekig – beleértve a zacskó-készítő gépeket, valamint automatizált pakolórendszereket – kínál kiváló minőségű berendezéseit.

Ellenőrző mérleg

A Dobosz vállalat különféle luxus édességeket, energia- és gyümölcsszeleteket gyárt, amelyeket Lengyelországban értékesítenek és világszerte exportálnak. A kereslet növekedése miatt döntött a fejlesztés mellett, amelyhez az Ishida Europe céget választotta – olvasható a PackagingINSIGHTS oldalán.

A telepített technológia magában foglal többfejes mérleget, ellenőrző mérleget és röntgenvizsgálót is. A cég gépei különféle kiszerelésű édességeket mérnek és vizsgálnak, beleértve a kartondobozokat és a párnacsomagokat is. A Dobosz a berendezéseket a meglévő csomagológépeivel hangolta össze. Ezzel a beruházással a Dobosz több terméket képes, nagyobb teljesítmény mellett kezelni.

A röntgenrendszer lehetővé teszi, hogy a legkisebb szennyeződéseket is észleljék az egyedülálló öntanuló genetikai algoritmus (GA) technológiája segítségével. Az Ishida IX-EN emellett más minőségi problémákat is képes ellenőrizni.

Az átállás a különféle termékek között egy gombnyomással elvégezhető, miközben a tisztítás és karbantartás körülbelül 10–15 percet vesz igénybe.