fbpx

Aktív csomagolórendszer a tenger gyümölcseinél

Írta: Molnár Tamás - 2024 szeptember 24.

Az Active Packaging Tech szállítja házhoz a tenger gyümölcseit. Az AptarGroup eltarthatósági idejét meghosszabbító SeaWell csomagolása a tenger gyümölcseit tartalmazó tasakok és tálcák számára a kiskereskedelemtől a közvetlen fogyasztói e-kereskedelmi piacokig terjedő kört öleli fel.

Az Egyesült Államok kiskereskedői által már használt aktív csomagolórendszert alkalmazták a tenger gyümölcsei csomagolásoknál az e-kereskedelemben és más, közvetlenül a fogyasztókhoz terméket eljuttató szolgáltatásoknál. Az AptarGroup, Inc. részét képező Aptar – Food Protection „SeaWell” technológiáját úgy tervezték, hogy segítsen megőrizni a tenger gyümölcsei frissességét, minőségét és esztétikus kinézetét. Az alkalmazható termékek közé tartoznak a filék, egész halak és kagylók, például rákullók, tengeri herkentyűk és garnélarákok.

Két vezető házhozszállítással foglalkozó cég is alkalmazza a SeaWell-t a tenger gyümölcseiből készült étel csomagolásaihoz, azért hogy javítsa a fogyasztói élményt és javítsa az otthoni főzés kényelmét. Amellett, hogy lehetővé teszi a fagyasztástól felengedésig történő szállítást, a SeaWell aktív csomagolórendszer integrált technológiája felszívja a felesleges folyadékokat, amelyek egyébként felhalmozódnának a tenger gyümölcsei körül, ami potenciálisan a termék károsodását okozhatja, és negatívan befolyásolja a frissességet és a megjelenést.

Illusztráció (forrás: pixabay.com)

A SeaWell aktív csomagolása élelmiszer-érintkezésbiztos abszorbens anyagokat használ, amelyek a szabadalmaztatott Drip-Lock technológiával alkalmasak arra, hogy a felesleges folyadékot felfogják a szabadalmaztatott mélyedésekbe. A folyadék szivárgás megszüntetése csökkenti a kémiai lebomlás folyamatát és nem lesz rossz illatú a termék. A házhozszállítással foglalkozó cégek, amelyekkel együtt dolgozunk, nagyon oda figyelnek a fogyasztóik véleményére, és a is csomagoláson változtatnak, ha a vásárlói élmény fokozásáról van szó – mondja Michael Stephens, a Bama Sea Products vezérigazgatója. Kiemelte hogy a garnélarák csomagolásra panaszkodtak a legtöbben a szivárgás, az össze vissza egymásra csúszott rákok valamint az egyéb szennyeződéeks miatt. A megfelelő SeaWell csomagolási megoldás kifejlesztés többek között ezért is volt fontos.

„A SeaWell aktív csomagolórendszer számos olyan kihívással foglalkozik, amellyel a tenger gyümölcsei házhozszállítási piaca szembesül, különösen a termékek frissen tartásával vagy a szivárgások és kiömlések elkerülésével kapcsolatban. Ez az innovatív technológia akár plusz egy napi eltarthatóságot is biztosíthat, javítja a fogyasztói élményt, növeli a vásárlók lojalitását, és biztosítja a visszatérő vásárlási élményt. Az Aptar webhelye szerint a Seawell csomagolás laminált anyagból, tálcákból és 100% polipropilénből készül. Használható tálcákkal vagy tasakkal is.

A csomagolás -80°-ig fagyasztóban használható. Számos szabványos csomagolási méretben kapható; egyedi csomagolás is lehetséges.

Forrás:https://www.packagingdigest.com/food-packaging/active-packaging-tech-now-delivers-seafood-to-your-door