fbpx

40 éves a vákuum-csomagológépek gyártása Herisauban

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 21.

Uriel Inauen, VC999 Verpackungssysteme AG ügyvezetője

 

Mit jelent a VC999-es cégnév (mi rejlik a VC999 rövidítés mögött)?

Vacuum capacity 99.9%, ami a legmagasabb vákuumérték, amit a csomagolásban el lehet érni. Egyszerre fejezi ki az általunk képviselt precizitást, minőséget és megbízhatóságot.

 

Mennyire hagyományos a VC999?

Nagyon! Feltéve, hogy a hagyomány alatt nem tétlenséget ért. Ami nem is volna helyes! A hagyományaink – kipróbált kereskedelmi minták és meggyőződések – segítenek minket a mindennapokban.

 

Hagyomány és világviszonylatú jelenlét – ez nem ellentmondás?

Egyáltalán nem! Épp a globalizálódott világban elengedhetetlenek a fix támpontok. Különösen, ha az ember mindenfelé utazik a világban, akkor válik fontossá a haza. A haza az értékek és normák formájában, melyek tartósak és melyeket nem kell minden új divatirányzat felbukkanásakor újra és újra megvizsgálni. Egy vállalkozásnak is szüksége van olyan értékekre, melyek irányt mutatnak a dolgozóknak. És ebben kétségtelenül segítségünkre vannak a világszerte ismert svájci erények. Elsősorban a szerénységre és nyugodtságra gondolok itt, a kötelesség jelentőségére, valamint a fegyelemre és rendszeretetre. Mi egy svájci vállalat vagyunk, mely a tipikus svájci értékeket képviseli. Mindez nálunk talán nem olyan látványos, azonban nálunk az ügyfél tudja, mit kap, és ebben teljes körűen bízhat is.

 

 

Magyarországot választották – Mi döntött a képviselet mellett?

Szeretnénk erősíteni a piaci jelenlétünket. Egyrészről nagy vevőkörrel rendelkezünk Magyarországon, akiket ezzel a lépéssel közvetlenül tudunk ellátni. Másrészt úgy véljük, hogy a termékeink még további potenciállal rendelkeznek az országban.

 

Az Önök választása Boris Krollra és a VC999 Hungary Csomagolótechnikai Kft-re esett. Boris Kroll is született svájci – ez talán véletlen?

Nem, Boris Krollt már igen régen ismerjük, és tudjuk, milyen megbízhatóan és professzionálisan dolgozik. Mivel ő maga is alkalmazza néhány gépünket az üzemében, így tudja, miről beszél, és sok gyakorlati tapasztalata révén az ügyfeleit magas szinten tudja ellátni és tájékoztatni. Természetesen nem hátrány az sem, hogy svájci. Ismeri és megéli a svájci mentalitást. Én személy szerint nagyon örültem annak, amikor Boris Kroll – mint sok éves VC999 ügyfél úgy döntött, képviseli Magyarországon a VC999-t. Lehet-e ennél nagyobb bizonyítéka a bizalomnak?

 

Hova vezet a VC999 útja? Vannak tervben újítások?

Az innováció az életünk motorja. Folyamatosan dolgozunk különböző újításokon. Külön szeretném az új termékcsoportunkat kiemelni, a nagyteljesítményű szeletelőgépeket (Slicer). Ezzel a meglévő termékpalettánkat remekül ki tudjuk egészíteni és egy kézből tudunk egy komplett szeletelő- és csomagolószalagot szállítani, mely a Slicer-ből, mérlegből, behelyezőrendszerből és mélyhúzó gépből áll.

 

Boris Kroll, a VC999 Hungary Csomagolótechnikai Kft. ügyvezetője

 

Mi motiválta, hogy átvegye a VC999 termékek magyarországi képviseletét?

Már sok évvel ezelőtt, a svájci szakképzésem idején dolgoztam VC999 típusú gépekkel. Azóta a VC999 számomra egyet jelent a minőséggel, a megbízhatósággal és az innovációval. Innováció alatt többek közt a nyomás alatti hegesztés kidolgozását értem a VC999 kamrás gépeknél. Ennek köszönhetően lehetséges a legmagasabb fokú hegesztési minőség még nehéz körülmények közt is, úgymint hajtás vagy szennyezés a hegesztési felületen vagy az automatikus elpárolási pontérzékelés a lehető legjobb vákuum érdekében a csomagolandó termék nedvességtartalma és hőmérséklete arányában, hogy csak néhányat említsek.

Számomra így egyszerű volt meghozni a döntést az együttműködésről. Már csak azért is, mert a magyarországi üzemünkben egy sor VC999-es gépet alkalmazunk különböző csomagolási megoldásokra, melyek a napi nagy igénybevétel mellet legnagyobb megelégedésünkre teljesítenek.

 

A ‘Made in Switzerland’ felirat a legmagasabb minőséget takarja. Hogyan reagál a piac erre?

A magyar vevők tudnak számolni és nagyon is tudják, hogy a minőséget meg kell fizetni. Azt is tudják azonban, hogy egy VC999 gépbe invesztált befektetés a csomagolás magas minőségének, a jobb kihasználhatóságnak, a kevesebb visszárunak, de mindenekelőtt a gépek hosszú élettartamának köszönhetően rövid időn belül megtérül.

Herr Inauen szerint a VC999 Verpackungssysteme AG-nál az I-szériás Slicer-ekkel innovatív újítások várhatóak a gépparkban. Hogy látja ezeknek a gépeknek az esélyeit a magyar piacon?

A fejlesztések számomra a márka innovációs erejét bizonyítják. A piacon kevés teljes körű ajánlat található nagy teljesítményű szeletelőkből, melyek automatikus mérleggel, behelyezőszalaggal és a legújabb generációs mélyhúzó géppel vannak kombinálva. Éppen ezért nem kétséges számomra, hogy a VC999 szeletelni és csomagolni „mindent egy kézből” koncepció Magyarországon is sikeres lesz. Az első tájékozódó beszélgetések már sokat ígérő reakciókat váltottak ki, és így jók a kilátásaink.

 

Van kiállítóhelységük a tesztcsomagolásoknak?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a VC999 gépek teljes magyarországi termékpalettáját termelési körülmények közt tudjuk bemutatni. Mindegy, hogy védőgázas csomagolás, vákuumos zsugor-vagy mélyhúzós csomagolás, mindent be lehet csomagolni és meg lehet vizsgálni.