fbpx

Rekord árbevétel és eredmény csökkenő üzemanyag felhasználás mellett

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 20.

2014. március 20. – Tovább gyorsul a Waberer’s International Zrt. növekedésének és eredményességének dinamikája, – állapította meg a 2013-as évet értékelő ülésén a társaság igazgatósága.

Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó társaságának árbevétele meghaladta a 452 millió eurót, ami 20 százalékkal több a 2012. évi értéknél. A társaság a rekord teljesítményt a legfontosabb hatékonysági tényezők lényeges javításával együtt érte el: az alkalmazotti létszám az év során mindössze 10 százalékkal növekedett, a szerelvények rakottsága egyes időszakokban elérte a 91 százalékot és számottevően csökkent a fajlagos üzemanyag fogyasztás is. Mindezek következtében tovább javult az eredményesség: az EBITDA (kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) 64 millió euró. A társaság az eredményt hagyományosan a növekedést és a szolgáltatások minőségét tovább javító beruházások és fejlesztések finanszírozásába forgatja vissza.

 

 

A jó számok hátterében a Waberer’s szolgáltatásaival szembeni igények ugrásszerű növekedése áll: a piac így reagált arra, hogy a társaság szolgáltatási portfoliójának részévé tette a megrendelők logisztikai költségeinek optimalizálását. Hozzájárult az elért növekedéshez az egész Európára kiterjedt kereskedelmi offenzíva is. Az év során 400 új nagymegrendelő szerződött Európa komplett rakomány specialistájával, amelynek megrendelés állománya – a sport üzleteket is beleértve – éves szinten elérte az 1 millió 200 ezer megbízást.

 

A társaság 2013-ban hagyományosan a raklapos áruk nagy távolságokra történő fuvarozására összpontosított és növelte jelenlétét a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek európai fuvarozási piacán. A cég legfontosabb piacain, Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Olaszországban a megbízások bevételei kétszámjegyű növekedést mutattak. A legnagyobb mértékben az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítési számai gyarapodtak.

 

A Waberer’s International Zrt. 2013-ban csaknem 100 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat a szolgáltatásai iránt megnyilvánuló növekvő érdeklődés magas színvonalú kielégítése érdekében. Több mint ezer nyergesvontató és 750 pótkocsi beszerzésével frissítette, illetve növelte flottáját. A vállalat átfogó informatikai fejlesztési programot valósít meg, amelynek keretében korszerűsíti telematikai és vállalatirányítási rendszereit is. Több mint 3000 kamionja az elmúlt évben a Föld-Nap távolság háromszorosát tette meg Európa útjain megrendelők árujával rakottan. A két év átlag életkorú saját tulajdonú flotta járművei 2013 decemberében 1,3 literrel kevesebb gázolajat fogyasztottak 100 kilométeren, mint egy évvel korábban.

 

A 2014. évre szóló üzleti terv továbbra is kétszámjegyű növekedést irányoz elő az árbevétel és az EBITDA tekintetében egyaránt. A terv szerint a Waberer’s árbevétele idén át fogja lépni az 500 millió eurós küszöböt, a flotta mérete pedig megközelíti a 3400 szerelvényt. A cél elérése érdekében a Waberer’s leányvállalatok alapításával tovább erősíti jelenlétét Európa legfontosabb ipari központjaiban.

A Waberer’s France február végén már megkezdte működését és hamarosan hasonló vállalkozások jönnek létre az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Olaszországban, miközben helyi szakemberekkel bővíti alkalmazottainak létszámát a Waberer’s Deutschland és a Waberer’s Polska. A vállalat a megrendelők logisztikai költségeinek a versenytársakhoz képest nagyobb arányú csökkentésével lép fel a nemzetközi fuvarpiacon. Az organikus növekedés minden eszközzel való támogatása mellett a társaság tovább folytatja akvizíciós célpontok felkutatását is.

 

További információ:

Szentgyörgyi Tibor

Vision Communications

Tel: +36-1-457-8202

email: [email protected]