fbpx

A Coca-Cola a Jungheinrichre bízta az automatizálást

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 november 08.

42 méter magas önhordó szerkezetű magasraktár (Silo), híddal összekötött egysínes megoldás új szállítási útvonalakhoz: minden eszköz egy kézből. A Coca-Cola HBC Lengyelországban, Radzyminban található telephelyén a Jungheinrichet bízta meg az automatizálási megoldás kivitelezésével. Új raktárrendszerrel bővítik a már működő berendezéseket a legmodernebb technológia alkalmazásával. Az építkezés részben működő üzemeltetés mellett fog zajlani. 2022-re tervezik az üzembe helyezést.

 

Maximális térkihasználás

A cél a rendelkezésre álló terület teljes kihasználása, új raktárkapacitás teremtése, és nagyobb forgalom lebonyolítása: ezek szerepeltek a Coca-Cola HBC Jungheinrichnek átadott megbízásában.

 

raktár állványrendszer állvány
www.jungheinrich.hu/logisztikai-rendszerek/automata-raktarrendszerek

 

A hamburgi intralogisztikai szakértő vállalat 42 méter magas, 60 méter hosszú önhordó szerkezetű (silo) magasraktárt épít a célok megvalósítására. Ezzel maximális térkihasználás valósítható meg nagy fokú rakodási teljesítmény mellett. Az automata magasraktárban összesen négy folyosót terveznek, ahol akár 14 000 italraklap is elfér, melyek dupla mélységben kerülnek betárolásra. A raktár magasraktári részén minden folyamat teljesen automatizált lesz. A Jungheinrich szakértőinek koncepciója szerint a raktár opcionálisan tovább bővíthető: a későbbiekben igény esetén a raktár további folyosókkal könnyen és folyamatos üzemeltetés mellett kiegészíthető.

A Jungheinrich új raktári megoldásával a gyártástól induló szállítási útvonalak is hatékonyabbá válnak. Ennek érdekében a szakértő vállalat átépítette és bővítette a meglévő szállítópályákat: a rendszer lelke egy híddal összekötött egysínes rendszer. Ez szállítja a kész italpalackokat valamennyi raktárhelyre – mind az új magasraktárba, mint pedig az automata raktárba. A Jungheinrich egyedire szabott intralogisztikai koncepciója optimális anyagáramlást biztosít az üzem különböző területei között.

Szymon Matulka, a Coca-Cola HBC Lengyelországért és a balti állomokért felelős BU Engineering managere így nyilatkozott: „Ez a megoldás számunkra rendkívül különleges. Az automatizált magasraktárral és az újragondolt szállítási útvonalakkal új mértéket teremtünk a hatékonyság és a biztonság terén. Ennek köszönhetően folyamatosan biztosítani tudjuk termékeink nagy fokú rendelkezésre állását.”

 

épület raktár kamion teherautó pótkocsi
www.jungheinrich.hu/logisztikai-rendszerek/automata-raktarrendszerek

 

A Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott raktári felrakógépek rendkívül gyors rakodást tesznek lehetővé az automata raklapos raktárban. A speciális eszközöknek köszönhetően az áru ki- és betárolása akár hét tonnáig maximális sebességgel történik. Igény esetén itt is további gépek telepíthetők. Emellett a jelenleg működő raktárirányítási rendszert (WMS) is lecserélték. A jövőben a Coca-Cola HBC a teljes raktározásra – amely különböző intralogisztika megoldásokat foglal magába – mindössze egy WMS rendszert fog alkalmazni. Ezen keresztül fognak valamennyi berendezést és folyamatot vezérelni. A szoftver segít abban, hogy felismerje a lehetséges optimalizálási pontokat, mint például az áru elosztása a különböző raktárhelyek között.

Lech Sowinski, a Jungheinrich logisztikai rendszerkért felelős projektmenedzsere kifejtette: „A legmodernebb intralogisztika számunkra a Jungheinrichnél hatékony és gazdaságos raktári koncepciót jelent. Pontosan ilyen az a megoldás, amit Lengyelországban a Coca-Cola HBC számára kidolgoztunk. Az új raktár optimális anyagáramlást biztosít. Mivel minden eszköz egy kézből, egy szállítótól származik, a rendszerek közötti integráció és kommunikációs gyorsan, optimálisan kivitelezhető.”

  • 42 méter magas önhordó szerkezetű magasraktár (Silo)
  • Híddal összekötött egysínes megoldás új szállítási útvonalakhoz
  • Minden eszköz egy kézből

www.jungheinrich.hu