A Rossmann is az okoslogisztikai szolgáltatót választotta

Írta: Csomor Zsolt - 2022 szeptember 06.

A nem élelmiszer jellegű termékek esetében is dinamikusan növekszik az online rendelés, illetve a házhoz szállítási megoldások népszerűsége a Rossmann és az adatvezérelt logisztikai megoldásokra specializálódott DODO adatai szerint. A Rossmann Online Drogériában vásárolt termékek kiszállítási ideje fővárosi és agglomerációs lokáció esetén csupán néhány órát vesz igénybe, a kiszállítási kapacitás további növelése érdekében pedig együttműködésbe kezdett a DODO okoslogisztikai szolgáltatóval.

Kiváló válasz a folyamatosan növekvő igényekre

A pandémia kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a vásárlók igénye az élelmiszereken túl egyéb, a háztartásban használt termékek online megrendelése iránt. Ezzel egyidőben az is elsődleges fogyasztói elvárás lett, hogy a megrendelt termékek minél hamarabb megérkezzenek a szállítási címre. Az online vásárlói kedv a Rossmann adatai szerint a járványhelyzet enyhülését követően is kitart. A Rossmann Online Drogériában közel 15 000 termék érhető el, közülük nagyjából 1500 kizárólag online megrendelés útján.

autó kisteherautó ember futár
Kép forrása: DODO

A vásárlók körében az online leadott rendelések során a babaápolási és háztartási termékek, valamint a személyes ápolási cikkek a legnépszerűbbek. A leginkább fejlődő terület Budapest, ahol a Rossmann saját futárszolgáltatásának köszönhetően sok új vásárlót ér el. Az üzletlánc a fogyasztói trendeknek megfelelve, eddig is jól működő házhoz szállítási szolgáltatást kínált online vásárló ügyfelei részére, azonban az e-kereskedelmi szektorban folyamatosan növekvő igények kielégítése céljából tovább kívánja erősíteni futárszolgáltatását.  A drogéria-parfüméria hálózat kiszállítási kapacitásainak növelése érdekében új logisztikai partnerrel bővített. A DODO mesterséges intelligencia alapú városi logisztikai megoldásai révén akár aznapi házhoz szállítással eljuttatja a vásárlókhoz az online rendelt termékeket Budapesten és az agglomerációban egyaránt – olvasható a DODO közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt