fbpx

Hatékonyság és fenntarthatóság az Amazon számára

Írta: - 2022 szeptember 05. -Hirdetés

A Jungheinrich átadta 100 000-ik lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáját. Az ETV 216i típusú tolóoszlopos targoncát 15 hasonló targoncával együtt szállították az Amazon lipcsei raktárába, ahol már mintegy 140 Jungheinrich elektromos targonca van használatban.

A Jungheinrich végérvényesen megváltoztatta az iparágat

Tények a Jungheinrich történetében:

  • a lítiumion akkumulátorral szerelt targoncák aránya átlagon felül növekszik,
  • a Jungheinrich lítiumion technológiája minőségével és költséghatékonyságával meggyőző előnyöket biztosít.

„A 100 000-ik lítiumionos targonca átadása különleges mérföldkő a Jungheinrich számára, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A raktárakban az elektromobilitás úttörőjeként mi voltunk az első gyártó, amely a hatékony lítiumion technológiát alkalmazta, és ezzel végérvényesen megváltoztattuk az iparágat” – nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich igazgatótanácsának értékesítésért felelős tagja.

A lítiumion akkumulátorok ma már a raktárakban az emissziómentes elektromos mobilitás alapfelszereltségének számítanak, különösen az energiahatékonyság szempontjából fontosak. Egy lítiumion akkumulátorral felszerelt elektromos targonca a teljes élettartama alatt – beleértve a gyártást is – kevesebb mint feleannyi szén-dioxidot bocsát ki, mint egy azonos teljesítményosztályú dízeltargonca. A megújuló energiaforrásokból származó villamos energia felhasználásával a gépek működés közbeni CO2-kibocsátása akár 90 százalékkal is csökkenthető a belső égésű motorokhoz képest. A lítiumion-technológia így döntő mértékben hozzájárul az intralogisztika fenntarthatóbbá tételéhez.

2011-ben a Jungheinrich volt a világ első targoncagyártója, amely sorozatgyártású, lítiumion akkumulátorral felszerelt targoncát dobott piacra. Azóta ez a technológia a leggyorsabban fejlődő akkumulátortechnológiává vált a targoncák esetében. Megbízhatóan magas teljesítmény, kevesebb energiafogyasztás, rövid töltési idő, karbantartásmentesség és hosszú élettartam: mindezek meggyőző érvek. 2018-ban a Jungheinrich volt az első gyártó, amely teljesen integrált lítiumion akkumulátorral ellátott targoncákat hozott forgalomba, az úgynevezett POWERLiNE sorozatot.
2025-re a vállalat célja, hogy az általa értékesített flottában 70 százalékos legyen a lítiumionos gépek aránya.

Az Amazon lipcsei raktárába szállított ETV 216i típus egyike a Jungheinrich POWERLiNE sorozatának. A POWERLiNE integrált lítiumion akkumulátor koncepcióval a Jungheinrich ismét új mércét állított fel. A sorozat targoncái a kialakítás és a kivitelezés tekintetében következetesen kihasználják a lítiumion akkumulátor minden előnyét: rövidebbek, biztonságosabbak és kényelmesebbek, mint az összes korábbi targonca. Ez azt is jelenti, hogy a raktárban a legértékesebbet teremtik meg: a helyet.
A POWERLiNE másik különlegessége, hogy a gépek teljesen CO2-semlegesek, amíg ki nem szállítják őket az ügyfélnek. Ezt a különösen fenntartható és energiahatékony gyártás, valamint a tanúsított intézkedések biztosítják, amelyekkel a gyártás során jelenleg még elkerülhetetlen kibocsátásokat kompenzálják. Ennek érdekében a Jungheinrich napenergia-, szélenergia- és biomassza-projektekbe fektet be. „Külön öröm számunkra, hogy a 100. 000. lítiumionos targoncánk egy Jungheinrich POWERLiNE targonca” – emelte ki Erlach.

További információ: www.jungheinrich.hu/powerline

szerző: Jungheinrich